Τότε ο λοιμωξιολόγος για λίγα δευτερόλεπτα κόμπιασε και δάκρυσε και λίγο μετά συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Ποιους θέλουμε να έχουμε μαζί μας του χρόνου; Όλους, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Μου έγραψε ένας γνωστός σοβαρός επιστήμονας πως κάνουμε πολύ φασαρία για λίγους ηλικιωμένους. Η απάντηση είναι πως το θαύμα της ιατρικής είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών πολλοί εκ των οποίων είναι μανάδες και πατεράδες μας».
«Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Ας γίνει ο αγώνας αυτός, ο αγώνας όλων μας» συμπλήρωσε. Ο δραματικός τόνος στα λόγια του κ. Τσιόδρα ήταν μία προσπάθεια αφύπνισης των πολιτών, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συνθηκών.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς εφιστώντας για ακόμα μια φορά την προσοχή σε όσους δεν τηρούν τις συστάσεις και τους κανόνες περιορισμού του κορονοϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες». Καλούμε όσους δείχνουν «αντικοινωνική συμπεριφορά» να ακολουθούν τα μέτρα της κυβέρνησης, είπε ο υφυπουργός συμπληρώνοντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα η Ιταλία, όπως είπε πριν από 24 μέρες είχε τα ίδια νούμερα με την Ελλάδα. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε Ιταλία, έχουμε λάβει μέτρα να μην γίνει κάτι τέτοιο», ενώ συμπλήρωσε ότι είναι στο χέρι όλων να δείξουμε την μέγιστη υπευθυνότηα.
«Η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ευθύνη αλλά υπάρχουν κάποιοι που συμπεριφέρονται ανεύθυνα, τους καλούμε και σήμερα να σκεφτούν τι είναι καλός για εκείνους και τους γύρω τους, αυτή η ευθύνη είναι υπόθεση όλων». Είναι δεδομένο πως όταν τελειώσει αυτή η ιστορία ο κόσμος μας δεν θα είναι ίδιος, όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα πάρουμε ας πάρουμε τις σωστές. Μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε τον συνωστισμό, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Τρεις αποφάσεις, τρεις κρίσιμες αποφάσεις για όλους μας»