21.3.20

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. .ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στο βωμό της ενημέρωσης

Αγαπητές Κυρίες-Αγαπητοί Κύριοι
Το Δ.Σ της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων) αφού ενημερώθηκε ότι οι κάτωθι ΚΑΔ,
 ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην λίστα των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 19024/2020) ώστε να σταματήσουν την λειτουργία τους, μαζί με τις επιχειρήσεις που σταμάτησαν την λειτουργία τους , από 18/3/2020, λόγω των έκτακτων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19, πραγματοποίησε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για λήψη αποφάσεων.

Είναι γνωστό ότι η εργασία μας είναι ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο καθώς με απόφαση του κράτους δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση, συνέδριο, έκθεση, ορκωμοσία δημόσια, κρατική η ιδιωτική . Καμιά δραστηριότητα Πανελλαδικά. Όλα τα κανάλια πανελλαδικής η τοπικής εμβέλειας ,όλες οι εφημερίδες ,περιοδικά ,πρακτορεία ειδήσεων ,φωτογραφικά πρακτορεία αναστέλλουν τις δραστηριότητες τους η υπολειτουργούν .Το αντικείμενο εργασίας για τους φωτορεπόρτερ, τους φωτογράφους και τους εικονολήπτες, γίνεται επικίνδυνο και οικονομικά ασύμφορο.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας ,
οι υπηρεσίες της Κεντρικής Κυβέρνησης ,
το Μέγαρο Μάξιμου ,
τα αεροδρόμια ,τα λιμάνια, 
τα ΜΜΜ ,οι Εφορίες ,τα Υπουργεία ,οι αθλητικές Ομοσπονδίες ( εκδηλώσεις ΚΑΙ αγώνες ) έχουν βάλει το ελάχιστο όριο για Εργασία σε ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ, ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ, 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
Παράλληλα, οι συνθήκες εργασίας των φωτορεπόρτερ και των εικονοληπτών (είτε εργάζονται σε μόνιμη σχέση με τον εργοδότη , είτε δρουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες) είναι εξαιρετικά δύσκολες διότι βρίσκονται συνέχεια εκτεθειμένοι σε δημόσιους χώρους με ή χωρίς την παρουσία κοινού και ο κίνδυνος μόλυνσης τους είναι πολύ μεγάλος. 
Δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας ΚΑΙ κάνουν τις συνθήκες περισσότερο επικίνδυνες για την υγεία τους.
Επί προσθέτως ανάλογη και πολύ δύσκολη είναι η θέση των συναδέλφων που δρουν και εργάζονται στα πολιτικά γραφεία ΚΑΙ στα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ανά την χώρα..

Κατόπιν τούτων η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. ενημέρωσε όλους τους εμπλεκομένους φορείς και καλεί όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής επικράτειας σε αγαστή συνεργασία ώστε να πειστούν τα Υπουργεία για να υπάρξουν τα ευεργετικά μέτρα που προβλέπονται για κλειστές επιχειρήσεις .
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ.ΔΟΣΕΩΝ ΕΦΟΡΙΑΣ,ΔΟΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ,ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΘΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Για τους λόγους αυτούς:
καλούμε τους υπεύθυνους να εντάξουν τους παρακάτω ΚΑΔ στη λίστα και των κατηγοριών που βρίσκονται σε καθεστώς αργίας και που πλήττονται και αυτοί από το κλείσιμο τους.
ΛΙΣΤΑ ΚΑΔ
63191 501 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ
78994 92401005 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ
63991 005 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ
63.99.10.03 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΕΛΟΣ καλούμε όλες και όλους τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ και ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ να μην καλύπτουν γεγονότα στα οποία δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δικής τους υγείας βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Με εκτίμηση  , για την Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε.         
           
         Ο Πρόεδρος                                                                                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Κουτρουμάνος  Βασίλειος                                                                                                                              Βούτος Ανδρέας