20.2.20

Χρυσοί Σκούφοι 2020 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Δείτε αναλυτικά τη λίστα.

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Για μια ακόμη χρονιά απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Δείτε αναλυτικά τη σχετική λίστα.

Στα θρανία οι νέοι διοικητές νοσοκομείων για οδηγίες από Κικίλια


Μαθήματα διά χειρός Βασίλη Κικίλια έκαναν οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων, προκειμένου να τηρούν

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ στο HUG για το ΔΙΕΚ Γενικής Νοσηλευτικής-ΦΩΤΟ

Μετά το μάθημα τηρήθηκε το έθιμο, με ψητά και μεζέδες στο cafe HUG του παλιού Νοσοκομείου. "Τσικνίστηκε"

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την ονομασία ή μετονομασία οδών, πλατειών ή συνοικιών

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων των δήμων της χώρας περιλαμβάνεται η ονομασία και μετονομασία οδών, πλατειών ή συνοικιών καθώς

Η συγγραφέας Γεωργία Κακαλοπούλου για το βιβλίο "Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα" του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

 "Όταν διάβασα τον τίτλο με τον οποίο βάπτισε ο συγγραφέας θεώρησα πως δεν πρόκειται απλά για δυο υποκείμενα που τα ενώνει

Σε εξέλιξη οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε όλες τις Δημοτικές & Τοπικές Κοινότητες του Δ. Κατερίνης

Αύριο Παρασκευή μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν & στο ΚΗΦΗ
Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κατερίνης, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΑΕΚ -ΑΡΗΣ ...Οι ημερομηνίες των αγώνων Κυπέλλου

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής των ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης για την ημιτελική φάση

Εκδήλωση στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης: «Είμαστε η Καρδιά του Σχολείου»-φωτογραφίες

«Πώς φανταζόμαστε το δημοκρατικό σχολείο; Τι επιθυμούμε να συμβαίνει στα σχολεία μας; Περνάει από το χέρι μας, να

ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ....με τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο


Η καλή είδηση της εβδομάδας:
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, έγινε απονομή τιμητικού επαίνου με συμβολικό χρηματικό ποσό στη Μαρία Ριζίδου, την εργαζόμενη καθαριότητας του Δήμου, η οποία εν ώρα υπηρεσίας βρήκε ένα πορτοφόλι με σεβαστό χρηματικό ποσό και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στη δημοτική αστυνομία.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος συνεχάρη την εργαζόμενη με ένθερμα λόγια: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή ως Δήμαρχος να διοικώ έναν Δήμο που διαθέτει προσωπικό με ήθος και εντιμότητα. Είμαι περήφανος πραγματικά όπως είμαι βέβαιος πως όλοι αισθάνεστε περήφανοι. Η ακεραιότητα, η εντιμότητα και το ήθος σου αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Θερμά συγχαρητήρια».

**** 


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Μαρία, γιατί τέτοια λαμπρά παραδείγματα αποτελούν το αντίβαρο κόντρα στη διαφθορά, τη σήψη και την παρακμή που βιώνουμε στις μέρες μας. Αξίζουν όμως συγχαρητήρια και στον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο που ανέδειξε και επιβράβευσε την πράξη. Όταν οι τοπικοί άρχοντες δείχνουν τον σεβασμό τους τιμώντας τέτοιους πολίτες, δείχνουν το δρόμο του καλού, την ιδέα που ως αθλητής γνωρίζει και σαν "Ευ Αγωνίζεσθαι"... Γιατί στις μέρες μας τίποτα δεν είναι αυτονόητο.





******   

Ο Κορινός είναι στο επίκεντρο της ενημέρωσης για την Ολυμπιάδα… Μόνο θα πρέπει πλέον να διευκρινίζεται σε ποια Ολυμπιάδα αναφέρεται ο ..δήμος Κατερίνης! Έχουμε την ανάδειξη του τάφου της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κορινό, την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ….και το θέμα με τον πολύπαθο οικισμό της Ολυμπιάδας,  με τα χρόνια προβλήματα και τις νεότερες εξελίξεις μετά την ακύρωση από το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ των περιβαλλοντικών όρων της «Ολυμπιάδας» καθώς και τα επόμενα βήματα του δημάρχου Κατερίνης. 
Ο κοινός παρανομαστής βέβαια είναι η ονομασία ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ…! Άραγε αυτοί που ονόμασαν τον οικισμό Ολυμπιάδα, ήξεραν κάτι και μας το έκρυβαν; Τυχαίο; Δε νομίζω…!!!

*****
Εθνικά θέματα, λαθρομεταναστευτικό, κόκκινα δάνεια, φοροδιαφυγή, δε μπορούν να αντιμετωπιστούν τουλάχιστον σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες και προτάσεις. Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει το μαγικό ραβδί, αυτό που οι πολίτες νομίζουν πάντα ότι διαθέτει -η κάθε νέα κυβέρνηση- που εμπιστεύεται. Όχι πως δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά είναι πολλοί οι παράγοντες που αποδεικνύουν ότι τα όνειρα, οι ιδέες και ο σχεδιασμός θεωρητικά απέχουν παρασάγγες από την σκληρή πραγματικότητα… Καλή, η "επικοινωνία", αλλά η αλήθεια είναι σκληρή.Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι οι λύσεις και όχι η διαχείριση της φθοράς που προκαλούν τα εν λόγω προβλήματα στην κυβέρνηση. Κάποτε πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι πολιτικοί ότι οι λύσεις είναι πιο εύκολες έχοντας στον πλευρό σου το λαό. Όχι απέναντι. Και μην μου πείτε(οι πολιτικοί) το κλασσικό «είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί»...

*****
Το χειρότερο για μια κυβέρνηση είναι όχι μόνο όταν δε μπορεί να λύσει τα προβλήματα, αλλά όταν -κατορθώνει- δημιουργεί επιπρόσθετα κι άλλα…Πως λέγεται αυτό; Ξέρετε.



******
  


Στο ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ… κατορθώνουμε να λειτουργούμε με μοναδικό τρόπο..! Πρόσφατα τιμωρήθηκε ένας ποδοσφαιρικός κολοσσός τῆς Ἀγγλίας η «Μάντσεστερ Σίτυ». Διετής ἀποκλεισμός, πρόστιμο, με όλες τις συνέπειες για το κλαμπ. Κι ύστερα σιωπή. Στην Αγγλία. Δεν είδαμε οπαδούς στους δρόμους, ούτε συγκεντρώσεις, πορείες, κραυγές, ούτε χωρίστηκε η Αγγλία σσε βόρειους και νότιους, σε μαύρους ή κόκκινους. Ούτε παρέμβαση του Τζονσον στη βουλή είδαμε, ούτε υπουργούς να κάνουν δηλώσεις και ομιλίες, ούτε ευρωβουλευτές να απειλούν με παραίτηση, όπως έγινε στην Ελλάδα. Εμείς τοποθετήσαμε το γήπεδο και την κερκίδα, στα έδρανα και τον εξώστη της βουλής, συναγάγαμε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου με τα πολιτικά και όπως πάμε θα βάλουμε και VAR στη βουλή! Άλλο θέμα η πολιτική και άλλο όπως λένε οι Άγγλοι για το ποδόσφαιρο ότι είναι «it’ s only a game». Ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής και πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου…Ας σοβαρευτούμε κάποτε πριν ξυπνήσουμε με τους Τούρκους στο Πήλιο.

******
Τεράστιο θέμα με την αναμενόμενη δημοσίευση του μνημονίου Τουρκίας -Λιβύης από τον ΟΗΕ… Κάτι που έπρεπε να έχει κάνει χρόνια πριν η Ελλάδα.
Ποτέ δεν είναι αργά για κινήσεις ματ στη διπλωματική σκακιέρα. Εκτός και αν όλα –όπως δείχνουν – είναι «μιλημένα»…Να δείτε πόσο εύκολα θα επιστρέψουν οι χαρακτηρισμοί για «Γερμανοτσολιάδες»..! Μακάρι να διαψευσθούμε… Μακάρι. Και μην περιμένετε να «φάνε» τον Ερντογάν με πραξικόπημα –που επιχειρήθηκε να ξαναγίνει – όπως «κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ. Δεν θα αλλάξει η Τουρκία.Αυτό δε γίνεται…Γιατί έχουν Εθνική στρατηγική και διπλωματία, με απαρέγκλιτο σχεδιασμό…Εξάλλου είπαμε. Αν θέλουν να μοιράσουν το Αιγαίο δεν είναι –μόνο- οι Τούρκοι αλλά και οι «φίλοι» μας δανειστές, πίσω από τις κινήσεις της γεωπολιτικής σκακιέρας.

******   

Είδατε "συμπεριφορά" στο ΝΑΤΟ. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει η Ελληνική διακομματική επιτροπή/αντιπροσωπεία εξαιτίας της προκλητικής και απαράδεκτης στάσης του προεδρεύοντος της Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που στήριζε ξεκάθαρα την Τουρκία. Ανάλογη θα είναι και η στάση του Δικαστηρίου της Χάγης που με τόση προθυμία θέλει να σπεύσει η κυβέρνηση...Τι; Όχι;


*****

Είναι τραγικό που η Ελλάδα δεν έχει αντιδράσει όπως θα έπρεπε στην συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε καταθέσει τις δικές της συντεταγμένες για την ΑΟΖ αφενός και αφετέρου απαντώντας στην πρόκληση της Τουρκίας ή θα έπρεπε να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια ή να καταθέσει ΑΟΖ ή και τα δυο.

*****

Είναι αλήθεια άραγε αυτό που λέγεται ότι ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας του Ερντογάν, είναι χάρτης του Χίτλερ; Κρατάει χρόνια αυτή η ΓερμανοΤουρκική φιλία. Ξυπνήστε...!


   

Δέκα χρόνια πριν τέτοια εποχή, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» (ΝΑΤ) της Επιτροπής των Περιφερειών ο τότε Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια της 83ης Συνόδου της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2010 στις Βρυξέλλες. Ήταν μια πολύ σημαντική επιτυχία του Γιώργου Παπαστεργίου, (και τιμή για την Πιερία) αποτέλεσμα της πολύχρονης συμμετοχής και εμπειρίας του στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της αναγνώρισης της δράσης του από τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών. Η θητεία του Νομάρχη στην προεδρία του θεσμικού οργάνου της Επιτροπής των Περιφερειών ήταν για 2,5 χρόνια έως το 2012. 

Με την ευκαιρία της πρόσφατης εκλογής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, βρήκα το σχετικό αρχείο. Σημαντική επιτυχία για τον Περιφερειάρχη που «ετοιμάζεται» για άλλα πράγματα στο μέλλον-αν δεν το γνωρίζεται-. Αυτό όμως που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στη δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του "Τζττζι" μετά την εκλογή του, είναι η αναφορά συνεχώς στην «Κεντρική Μακεδονία» και όχι στη Μακεδονία γενικότερα. Θα μου πείτε, μα είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: "Η πατρίδα μου είναι η Θεσσαλονίκη, η πατρίδα μου είναι η Κεντρική Μακεδονία, η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα".
Ναι μεν αλλά…Διαβάστε ξανά την ομιλία, έχει κι άλλα σημεία, θα τα εντοπίσετε. Άποψή μας. Μπορείτε να διαφωνήσετε.

  

Καιρός ήταν να μπει μια τάξη σε διάφορα σημεία της Κατερίνης από την άναρχη τοποθέτηση παρτεριών, γλαστρών, ζαρτινιέρων στους δρόμους και σε πεζοδρόμια της Κατερίνης. Γιατί πέρα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου, πρέπει επιτέλους να μπει η αισθητική. Ας ξεκινήσουν όλοι όσοι έχουν «καταχραστεί» χώρους και δρόμους. Ήδη άρχισαν να αδειάζουν πεζοδρόμια και δρόμοι και η αλλαγή είναι εμφανής. Για όσους δε συμμορφωθούν, μετά θα αναλάβει η δημοτική αστυνομία. Και το πρόστιμο είναι είναι «μηνιάτικο»: 400 ευρώ! 


*****
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τη συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ, επιδεικνύεται κι αποδεικνύεται άτολμη, άλλως, στρουθοκαμηλίζει» είπε χαρακτηριστικά
η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στην τοποθέτησή της στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα τη συζήτηση των προτάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027. Κι έχει απόλυτο δίκιο. 

*****

Κάποιοι βλέπουν πίσω από τις νέες μάχες στη Συρία, "στάχτη στα μάτια" από τον Ερντογάν με συνυπεύθυνη την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου για να «θολώσουν τα νερά» για τη Μόρια και τα άλλα νησιά μας, πως δεν πρόκειται για λαθρο-μεταναστευτικές ροές αλλά για ….προσφυγικές.



****  
Δυο μνημόσυνα έχουμε το Σαββατοκύριακο.
Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό εις μνήμην των 40 εκτελεσθέντων κατοίκων και του Δημάρχου της Κατερίνης από τους ΝΑΖΙ 23-2-1943, (https://olymposvoice.blogspot.com/2020/02/2321943.html#more) και τις εκδηλώσεις για την αιματοβαμμένη επανάσταση του Ολύμπου όταν η Προσωρινή Επαναστατική Κυβέρνηση της Μακεδονίας κήρυξε στις 19 Φεβρουαρίου του 1878,στο Λιτόχωρο, την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα κατά του Σουλτάνου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
(https://olymposvoice.blogspot.com/2019/02/1878-2-2013.html)



******  


ΜΕ την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ αυτή η βδομάδα μυρίζει ΑΠΟΚΡΙΕΣ...και η ΚΑΤΕΡΙΝΗ, μπαίνει σε αποκριάτικο mood...!


Η Βασιλική – Βίκυ Τσίγγα υπογραμίζει: Στον Έρωτα και στην Αγάπη «πεθαίνεις» για να Αναγεννηθείς

Αν ο Έρωτας δεν σε άλλαξε δεν ήταν έρωτας αυτό που ένιωθες.
Στον Έρωτα και στην Αγάπη αποποιείσαι

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΜΕΣΑ !

Άμεσα εφικτή η σύνδεση οικιακών και εμπορικών καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου
Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Δημάρχου Κατερίνης

Η ''ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ'' ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ. Γράφει ο ΟΥΝΑΣ-ΤΣΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ολοκληρωτισμός,λογοκρισία-γκαιμπελισμός(όσον αφορά τις απόψεις),τα
στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη ''σύγχρονη Δημοκρατία'' μας.Ολοκληρωτισμός και

«Η αντιμετώπιση της σχολικής βίας» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Το πολυσυζητημένο θέμα της ενδοσχολικής βίας ,που επανήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα, φαντάζει

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΗΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΑΣΗΚΩΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΣΑΙΟΥΣ [Πίνακας]

"Οι πολιτικοί απατεώνες κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο. Προεκλογικά

Ειδωλολατροποίηση των Χριστιανικών Γιορτών. (Αποκριά – Καρνάβαλος) του Γεωργίου Σ. Κανταρτζή

Παρά την μεγάλη οικονομική κρίση και τα άλλα συσσωρευμένα προβλήματα, ο βασιλιάς καρνάβαλος πάντα έχει την τιμητική του τις ημέρες της αποκριάς, όχι μόνο στην Πάτρα

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ..!




ΠΥΞ ΛΑΞ....ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΥΔΡΑ!!-φωτο

Στο εξαιρετικό τσιπουράδικο του Νίκου Χατζή, ΚΛΕΨΥΔΡΑ στη Γ. Ολυμπίου

Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Δίου Ολύμπου

"Ψηφίζεται σήμερα σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δίου - Ολύμπου, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Είναι ένας ανεξάρτητος

Χορός Μουσικού Σχολείου Κατερίνης


ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΛΥΜΠΟΥ: ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Ή ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ; Του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΚΑΛΠΑΚΤΣΟΓΛΟΥ


"Πιστεύω ότι είναι μεγάλο θέμα για τον τόπο μας ο «διπλός» εορτασμός σε διαφορετικές ημερομηνίες και με διαφορετική ονομασία αυτού του σημαντικότατου για τη Μακεδονία

Το πρωτοσέλιδο της ΒΡΑΔΥΝΗΣ για τον σκελετό Κύκλωπα που βρέθηκε στην Κοζάνη. Δείτε το δημοσίευμα!


Τον Φεβρουάριο του 1931, στην περιφέρεια της Κοζάνης και συγκεκριμένα, στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Εράτυρα και Τραπεζίτσα, έπειτα από συνεχείς

Ετήσιος Χορός Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:30
Αίθουσα δεξιώσεων ΘΕΑΜΑ 2ο χιλ Π.Ε.Ο 
Κατερίνης - Θεσ/νικης