22.12.21

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα μέτρα: Υποχρεωτική μάσκα παντού και αναστολή εκδηλώσεων

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατόπιν της συνεδρίασης

Ο Δήμος Κατερίνης στις πρώτες περιοχές που αποκτούν μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού

Απόφαση – σταθμός για την ένταξη των μελετών του Δήμου στα προγράμματα εκπόνησης Τοπικών & Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Την πολεοδομική και χωροταξική θωράκιση του Δήμου Κατερίνης,

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...Ευχές


 

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ από καρδιάς...

 

Τσέζαρε Παβέζε, "Ανοχή"

ΑΝΟΧΗ
Βρέχει αθόρυβα στο λειβάδι της θάλασσας.
Κανείς δεν διαβαίνει τους βρώμικους δρόμους.
Μια γυναίκα μόνη κατέβηκε απ’ το τραίνο:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραδόθηκε στις Αρχές ο Στάθης Παναγιωτόπουλος;

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά τη δεύτερη καταγγελία γυναίκας, αναζητούταν από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αυτός,

Στα ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ… τα παραπολιτικά του OlymposVoice.blogspot.com -ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου
Το κρύο μας δείχνει τα δόντια του, αλλά ας μην έχουμε παράπονο, φτάσαμε στα Χριστούγεννα…

***

Το χιόνι, έπεσε σαν πέπλο στα φημισμένα βουνά μας, τον Όλυμπο και τα Πιέρια που το Σαββατοκύριακο, επισκέφθηκαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι φιλοξενούμενοι του Δήμου Κατερίνης που στρέφει την προσοχή του και στον χειμερινό τουρισμό, με σημείο αιχμής το χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου.

***

Πολλοί ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, «πάτησαν» χιόνι, στην πίστα του χιονοδρομικού που είναι αγαπημένος προορισμός, με εκπληκτικούς ξενώνες, παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες… Καλό είναι να θυμόμαστε, τις προσπάθειες του τ. Νομάρχη Γιώργου Παπαστεργίου για την ολοκλήρωση και λειτουργία του χιονοδρομικού, που έχουμε ως «ναυαρχίδα» για τον χειμερινό τουρισμό, μαζί με τους ορεινούς οικισμούς, τον Άγιο Δημήτριο, τον Π. Παντελεήμονα, Σκοτίνα, Π. Πόρους, που προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για διακοπές. Λιτόχωρο, Πλαταμώνας βέβαια έχουν τουρισμό όλο το χρόνο και είναι σημεία αναφοράς ήδη εδώ και χρόνια.

***

Στα Πιέρια όρη όμως είχαμε και άλλες δραστηριότητες. Στην Άνω Μηλιά, συγκεντρώθηκαν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους κατά των ανεμογεννητριών που έχει αποφασισθεί να λειτουργήσουν στο βουβό των 9 Μουσών.

Ένα θέμα αγκάθι για τις τοπικές αρχές, που παρά τη ψήφιση της υλοποίησης του έργου, οι αντιρρήσεις θα είναι σθεναρές.

***

Μετά από μήνες ταλαιπωρίας, παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος προς τον Κορινό, στην Π.Ε. οδό Κατερίνης -Θεσσαλονίκης! Αφού δε θυσιάσαμε τη γυναίκα του πρωτομάστορα σαν το γεφύρι της Άρτας…πάλι καλά!

***
ΠΙΕΡΙΚΟΣ… Υπάρχει μια σύγχυση στους φιλάθλους. Κι αυτό γιατί η βαρύτητα δόθηκε στην αδειοδότηση και το «ξεκαθάρισμα» των ταμειακών εκκρεμοτήτων και των διαθέσιμων της ομάδας αλλά και τις διεργασίες για να μπουν τα θεμέλια για ένα νέο ξεκίνημα που –ευχής έργον- θα οδηγήσει μετά από τρεις δεκαετίες στην κατηγορία των μεγάλων… Προέχει πρώτα η «σταθεροποίηση» της ομάδας στην κατηγορία, που δεν είναι καθόλου εύκολη και μετά βλέπουμε για το «κάτι περισσότερο».

***
Άλλο όμως το νοικοκύρεμα της ομάδας και άλλο ο αγωνιστικός τομέας. Απογοητεύει η βαθμολογική θέση, παρόλο που η ομάδα προσπαθεί, αλλά δε μπορεί να «μαζέψει» βαθμούς. Ας μη ξεχνάμε που έπαιζε και που παίζει. Και με ποιες ομάδες παίζει. Ομάδες, όπως η Ξάνθη, ο Βόλος, η Λάρισα, που ανεβοκατεβαίνουν στην Ά εθνική, οι Β΄ ομάδες των μεγάλων συλλόγων της χώρας, έχουν τις υποδομές, προϋπολογισμούς και την εμπειρία.


***
 
Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, θα ενισχυθεί, το 2022 –γιατί μπορεί να το κάνει καθώς έχει πάρει την αδειοδότηση . Αν έρθουν και τα αποτελέσματα η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία και θα κοιτάζει πλέον το μέλλον με άλλες προοπτικές. Σίγουρα θέλουμε νίκες, θέλουμε θέαμα, θέλουμε βαθμούς, λίγη περισσότερη τύχη και διαιτησία 50-50. Ευχόμαστε στο δεύτερο γύρο να πάνε όλα καλύτερα. Γιατί πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες και από τη διοίκηση Νατσιάβα και τον δήμαρχο Κατερίνης, που έχουν βάλει στόχο τη νέα πορεία του ένδοξου ΠΙΕΡΙΚΟΥ που φέτος γιορτάσαμε τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του.



***
Η έκθεση που διοργανώθηκε στα Αικατερίνεια 2021 μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε μέσα από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε, τις μεγάλες ιστορικές στιγμές του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας.

***

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022. Ο βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος, στην ομιλία του στη βουλή, έκανε focus στο ότι ο προϋπολογισμός δεν περιέχει νέους φόρους ενώ τα έσοδα προέρχονται από την επανεκκίνηση της οικονομίας. Εν κατακλείδι, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αλλάζει»...


***

Η βουλεύτρια Άννα Μάνη, εστίασε στην ομιλίας της στη βουλή, για τον προϋπολογισμό του 2022, στη στήριξη του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού, τους δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας της Πιερίας. Αναφέρθηκε και στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα με νέες μεγάλες επενδύσεις από κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας.


***

Τα νέα από τους ακτινιδιοκαλλιεργητές είναι περισσότερο από ευχάριστα, καθώς η παραγωγή φέτος ήταν εξαιρετική, οι τιμές έπιασαν κορυφή! Οι τόνοι και τα ποσά που εισπράττουν φέτος οι αγρότες στο δήμο Δίου –Ολύμπου, έφεραν τα χαμόγελα. Ζεστό χρήμα που θα δώσει «ανάσες» στις τσέπες τους, αλλά και ανάσες στον εμπορικό κόσμο της Κατερίνης.


***

Έπεσαν οι τόνοι στα «πράσινα» πηγαδάκια, μετά το αποτελέσματα των εκλογών με τη συντριπτική νίκη του Κρητικού, Νίκου Ανδρουλάκη. Ανέβηκε όμως το θερμόμετρο κι άρχισαν να επιστρέφουν τα χαμόγελα, καθώς οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σιγά- σιγά το ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ αναρριχάται σε διψήφιο νούμερο. Γεγονός που προκαλεί -μια κάποια- ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ κατ΄αρχήν και κατά δεύτερο λόγο στη ΝΔ ή μικρότερους κομματικούς σχηματισμούς.


***

Είχε δεν είχε την έγραψε την ..ατάκα του ο Δ. Ζησιμόπουλος στο facebook μετά την ανακοίνωση για προσλήψεις 4.000 ιερέων στην εκκλησία της Ελλάδας, μαζί με την έκθεση-μελέτη για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Έγραψε: «Έχει γούστο να διαρρεύσει καμιά μελέτη που να δείχνει ότι χρειάζονται τίποτα γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία…»


*** 

Το στέλεχος ΟΜΙΚΡΟΝ του κορονοιού, οι γιορτές με τον συγχρωτισμό, προκαλούν ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ήδη χώρες της Ευρώπης, προέβησαν σε προληπτικά lock down για να διαφυλάξουν τον πληθυσμό από την πανδημία.. Στη χώρα μας, ακούμε συνεχώς παλινδρομήσεις στα μέτρα που σκέφτεται να λάβει η κυβέρνηση. Μέχρι να κατασταλάξει τι θα αποφασίσει, ας τηρήσουμε τις συμβουλές των παππούδων μας, «φύλαγε τα ρούχα σου να τα έχεις όλα» ή «ο σώζων ευατόν σωθήτω»… Διαφορετικά,  όποιον πάρει ο χάρος.

***
Ευχές για καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, με υγεία και χαρές με αγαπημένα πρόσωπα. Ραντεβού του …χρόνου, πρώτα ο θεός!

* ΥΓ
κάποτε εδώ υπήρχαν 2 κάδοι ανακύκλωσης
που ενίοτε από κάποιους γινόταν 
γενικής χρήσης.Οι κάδοι πρόσφατα
αποσύρθηκαν... 

αλλά...κάποιοι φαντασιώνονται ακόμη τους κάδους και αφήνουν
"πεσκέσια" στο δρόμο...!






Ομικρον – Αυτά είναι τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Την ώρα που βρισκόμαστε σε αναμονή των δεδομένων που θα δείξουν σε ποιο ποσοστό η παραλλαγή Ομικρον διαφεύγει της ανοσιακής απόκρισης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που αφορούν τα συμπτώματα

Δήμος Κατερίνης: 1ο τουρνουά βόλεϊ σχολείων στο πλαίσιο του Erasmus+ Sport-φωτο

Στη μείωση της νεανικής παραβατικότητας, της περιθωριοποίησης και της νεανικής απόκλισης μέσα από τον αθλητισμό και

Το σπίτι του Αη Βασίλη στην Κατερίνη...άνοιξε την πόρτα και σας περιμένει !!!

Τα παιδιά φορούν την εορταστική τους διάθεση και υποδέχονται τα Χριστούγεννα με ζωντάνια και

Κύκλωμα μοίραζε πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας: Η “ταρίφα” και οι διάλογοι – “Καθαρίσαμε την μπουγάδα…” Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αναλυτικά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τα εξής:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Γεώργιος Σ. Κανταρτζής:Η προσφορά του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ [Αναδημοσίευση από το Ολύμπιο Βήμα]

Πριν τρεις δεκαετίες, στην τηλεόραση και σε άλλα ΜΜΕ της πόλης μας πρωτοεμφανίστηκε και ξεχώριζε η συμπαθητική φιγούρα ενός νέου ανθρώπου, που

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ....του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου η Κίνα!

Από την ανέκδοτη ποιητική ανθολογία "ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ" του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

来自Theocharis Bikiropoulos 出版的诗歌选集 FRYKTORIES

Τάκης Βαρβιτσιώτης, "Τρία ποιήματα για τα Χριστούγεννα"

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Χριστούγεννα άφωνα και παγωμένα
Έθαψαν το μαντήλι της μητέρας
Που σκούπιζε τα μάτια τους κάθε πρωί