14.7.22

...στα ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου.

***
Μια ευχάριστη είδηση μας έρχεται από τον Δήμο Δίου Ολύμπου. Συστάθηκε το πρώτο ΔΣ του «Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Δίου-Ολύμπου» (Ο.Π.Α.Δ.Δ.Ο.) και σίγουρα θα βρει πολλούς ΟΠΑΔΟΥΣ. Είναι ο δήμος του μυθικού Ολύμπου, του αρχαίου Δίου, που πέρα από τα δεκάδες στρέμματα αρχαιολογικού χώρου, το πλούσιο σε ευρήματα μουσείο, έχει και το αρχαίο θέατρο που αποτελεί την έδρα του Φεστιβάλ Ολύμπου που φέτος έκλεισε 51 ολόκληρα χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό. Στα όρια του βρίσκεται επίσης, ο Πλαταμώνας με το επιβλητικό Κάστρο του, τα αρχαία Λείβηθρα(Λεπτοκαρυά) του μύστη Ορφέα, οι βυζαντινοί ναοί, το ιστορικό και μαρτυρικό Λιτόχωρο, το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ και άλλα πολλά ιστορικά μέρη. Το φως του Ολύμπου είθε να φωτίσει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του νεοσύστατου οργανισμού. Ο πολιτισμός είναι το θεμέλιο μας. Ας πάρουμε τη σκυτάλη και να συνεχίσουμε την πορεία στο μέλλον, με το δικό μας σύγχρονο πολιτισμό. 

***
Ήταν μια ουσιαστική κίνηση του δημάρχου Β. Γερολιόλιου που -προφανώς- έχει σχεδιασμό και όραμα προς αυτή την κατεύθυνση. Την ανάδειξη του πολιτισμού.

***
Το OlymposVoice.blogspot.com, είναι μαζί σας από το 2009, πάντοτε είχε, έχει και θα έχει άποψη για τα τεκταινόμενα.

Στις ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ τα παραπολιτικά μας για το πανελλήνιο,

στην ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙπΕΡΙΑ, τα παραπολιτικά για την Πιερία και

...τα ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ για σχολιασμό θεμάτων και προσώπων -κυρίως αιρετών- είτε επικροτώντας είτε ασκώντας καλόβουλη κριτική.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με την αγάπη και τη δύναμή σας.

***
 
Παρακαλώ, να σχολιάζετε, αυτά που γράφω για εσάς στις ΠαρΑτυπίες, όχι αυτά που γράφω για τους άλλους.

***
Τόσα χρόνια παρακολουθώντας δεκάδες εκλογές, πρέπει να ομολογήσω τη διαπίστωση, ότι το κριτήριο ή το ένστικτο του λαού, είναι σχεδόν αλάνθαστο.

***
Ότι λέει και ότι "προφητεύει" τουλάχιστον για τα πρόσωπα, τελικά επιβεβαιώνεται τη βραδιά των εκλογών! Για σκεφτείτε το...

"Μέσα" είναι ο λαός. "Μέσα" είναι ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο υδραυλικός, ο γκαραζιέρης, ο ταξιτζής, ο ξενοδόχος, ο οικοδόμος, ο σερβιτόρος, στις προβλέψεις... Γιατί;

Γιατί πιάνει το σφυγμό και τον παλμό του κόσμου.

Βλέπει την αγοραστική του δύναμη, βλέπει στο πρόσωπό του την ικανοποίηση ή τη δυσαρέσκεια. Κι εκφράζεται. Και αντιλαμβάνεται το "ρεύμα", τις τάσεις και το κριτήριο του κόσμου.

***
Αν και τις τελευταίες ημέρες η εκλογολογία τείνει να φθίνει, οι συγκεντρώσεις και οι διεργασίες από πρόσωπα και κομματικές ομάδες ή οργανώσεις συνεχίζονται.

***
Έτσι κι αλλιώς, διακοπές με το κιάλι "βλέπουν" όλοι, ο αγώνας είναι μια κάποια διέξεδος έτσι κι αλλιώς για τη διέξοδο που ο καθένας -μας- ονειρεύεται!

Διακοπές έρχονται οι τουρίστες και καλώς να ορίσουν...καλά πάει η χρονιά. Έτσι να συνεχίσει, να πέσει χρήμα στην αγορά γιατί ο χειμώνας...βαρύς προβλέπεται. 

***

Στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πιερίας πάντως ξεκαθαρίζει σιγά σιγά  το τοπίο με τους υποψήφιους που θα είναι στο ψηφοδέλτιο.
 
Η Μπέττυ Σκούφα ως εν ενεργεία βουλευτής (ή βουλεύτρια) είναι το πρώτο σιγουράκι, η Γνωσούλα Χαιλατζίδου φαίνεται πως είναι η δεύτερη γυναίκα στο ψηφοδέλτιο, ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ που έχει κεντρώα κυρίως δεξαμενή (αναφέραμε   
πιο πάνω για το κέντρο)φαίνεται να 
 εξασφαλίζει μια θέση, με την εργατικότητα και την αλληλεγγύη του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στον τομέα των ΑΜΕΑ  του δήμου.  


***
Από εκεί και πέρα, ο Διονύσης Ζαρώτης ενεργός ιδιαίτερα στα πολιτιστικά, με παιδεία, αποτελεί αξιόλογη περίπτωση και ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Γκούνας, που δεν αποδέχθηκε αντιδημαρχία για να είναι υποψήφιος, (κουβαλώντας πρωτιά σε σταυρούς στις δημοτικές εκλογές...) και φαίνεται να 
ανακατεύει την τράπουλα. Αυτά τα ονόματα συζητούνται προς στιγμήν αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει το κόμμα.
Η κ. Σβίγκου αν δεν κάνω λάθος και ο μίστερ Β.

***
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ντούμου για το δήμο Κατερίνης, τάραξε τα νερά και ίσως αυτή η υποψηφιότητα να ανοίξει το δρόμο και για άλλες, που φημολογούνταν ώσπου τόλμησε ο Ντούμος και φαίνεται να ανοίγει το παιχνίδι. 
Υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες, πολιτικοί φίλοι πίσω ή στο πλευρό υποψηφίων,  δυσαρεστημένοι πάντα στις μοιρασιές της δημοτικής αρχής, υπάρχουν φιλόδοξοι παντού, υπάρχουν και συμφέροντα για τον ...τόπο κλπ κλπ... Για να δούμε τι θα δούμε!

***
Προς το παρόν το δίδυμο "συγκυβέρνησης" Κουκοδήμου - Νταντάμη προχωρά, χωρίς αντιπολίτευση. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κάτι φωνές, κάτι κραυγές, ω του θαύματος, σίγησαν !!!

***
Υπάρχει και μια αλήθεια που λέει ότι ο Κουκοδήμος δεν έχασε ποτέ εκλογές.

***
Υπάρχει ένας κανόνας που λέει για όλα υπάρχει πρώτη φορά...

***
Μια άλλη ρήση που λέει "Ποτέ μην λες ποτέ.."

***
Και άλλη μια σοφία, ότι η χρόνια "εξουσία" προκαλεί αλαζονεία...

****
Ότι και να λέγεται...οι εθνικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα, οπότε, ας βρουν 300 υποψήφιους οι υποψήφιοι δήμαρχοι μέχρι τότε, για να δέσουν "το γάιδαρο" τους που λέει ο σοφός λαός. Γιατί υποψήφιοι ακούγονται πάντα πολλοί, λίγοι όμως μπαίνουν στο χορό...!

***
ΕΙΧΑΜΕ και μια σπουδαία νίκη που μας αφορά ως χώρα και για ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής που ξεκινάει από τους κτηνοτρόφους. Έχασε οριστικά τη μάχη της “φέτας” η Δανία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η Δανία παραβίασε τις υποχρεώσεις της παραλείποντας να λάβει μέτρα, ώστε να θέσει τέρμα στη χρήση της ονομασίας «φέτα» για τυριά τα οποία προορίζονται για εξαγωγή προς τρίτες χώρες. Από το 2002, η ονομασία «φέτα» επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για τυρί που παράγεται στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας και πληροί τις σχετικές προδιαγραφές του προϊόντος.

*** Το ερώτημα είναι, φέτα έχουμε. Κτηνοτροφία θα έχουμε ;

***

ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!

Αποκλειστική συνέντευξη της ζωγράφου Κυριακής Γρηγοριάδου στο OlymposVoice.blogspot.com -40 φωτογραφίες



Επιμέλεια: 
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, 
συγγραφέας -blogger
Η Κυριακή Γρηγοριάδου, ζωγραφίζει από παιδί. Εικοσιπέντε χρόνια με τα πινέλα και την παλέτα στο χέρι, δίνει πνοή στον καμβά. Μεγάλες τοιχογραφίες με αντίκες- αυτοκίνητα, παλιά σπίτια, λιμάνια, θάλασσες μα πιο πολύ της αρέσει να ζωγραφίζει "πρόσωπα με εκφραστικά ματιά..."
Στους πίνακές της αφήνει να αιωρείται πάντα

Παρασκευή 15 Ιουλίου. Ράδιο Ενημέρωση. Στις "Ιστορικές αλχημείες" της Αντωνίας Βαρμάζη, ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος

 Καλεσμένος στην εκπομπή "ιστορικές αλχημείες" της Αντωνίας Βαρμάζη, είναι ο συγγραφέας και blogger,  Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, την Παρασκευή 15  Ιουλίου στις 9πμ, στο Ράδιο Ενημέρωση. Η ίδια στην ανακοίνωση -ανάρτησή της έγραψε:

Η πλατεία ΟΜΟΝΟΙΑΣ από ψηλά. Φωτογραφίες του Βασίλη Κουτρουμάνου

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας και του Ν.Τ. Πιερίας του ΤΕΕ συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν

Η Ανθεκτικότητα Υποδομών ΟΤΑ για την διαχείριση κινδύνων στο επίκεντρο-ΦΩΤΟ

Η Ανθεκτικότητα Υποδομών ΟΤΑ για την διαχείριση κινδύνων σε περίοδο εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης, η ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών και μία σειρά άλλων

51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ Οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, στο αρχαίο θέατρο Δίου, την Κυριακή 17 Ιουλίου

Ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη. Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας η πρωταθλήτρια του Αρχέλαου Κατερίνης Ιωάννα Ξενίδου

Η Πρωταθλήτρια του Αρχέλαου Κατερίνης ενσωματώθηκε με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ομάδας Πάλης και αναχώρησαν

Honoré de Balzac: Το "θέλω" μας καίει, το "μπορώ" μας καταστρέφει..

...Θα σας φανερώσω με λίγα λόγια ένα μεγάλο μυστήριο της ανθρώπινης ζωής.
Τον άνθρωπο τον εξαντλούν δυο πράξεις

Φάε καρπούζι κάνει καλό

Το καρπούζι, είναι σίγουρα ο δροσερός «βασιλιάς» του καλοκαιριού. Με περιεκτικότητα 92% σε νερό και γεμάτο

Το Bensousan Han κατεβάζει ρολά - Μία εποχή τελειώνει.

Ρολά κατεβάζει ο ιστορικός χώρος τέχνης Bensousan Han, μετά από πολλά χρόνια σημαντικών παραστάσεων και

ΔΥΠΝΟΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ η πρωτότυπη έγχρωμη έκδοση με τίτλο «Δύπνοος έκφραση». Στο δέκατο τέταρτο βιβλίο του, ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος συνυπάρχει με την...