23.6.24

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΣΙΛΙΜΕΝΗ: "Η καλλιέργεια του πνεύματος θα πρέπει να είναι εσαεί προτεραιότητα σε όλες τις κοινωνίες και για όλους".

Η κ. Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου διδάσκει Αφήγηση, Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους και στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος για μια διετία. Διδάσκει σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της ημεδαπής και αλλοδαπής. Έχει ιδρύσει το ηλεκτρονικό περιοδικό ΚΕΙΜΕΝΑ για τη μελέτη της Παιδικής Λογοτεχνίας, είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μουσείου Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας. Παράλληλα με τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και δημοσιεύματα ασχολείται και με την συγγραφή λογοτεχνίας(ποίηση & πεζογραφία)για ενήλικες και παιδιά.
Πιστεύει ότι "ποίηση είναι η θέαση στον κόσμο και ο τρόπος προσέγγισής του". 
Την  απασχολούν (ποιητικά) η μοναξιά, η απώλεια, ο έρωτας, η δύναμη της γυναικείας φύσης, οι κοινωνικοί της ρόλοι και η σχέση της με αυτούς, ο θάνατος, τα όνειρα των νεαρών Αρτέμιδων και η αβεβαιότητα του αύριο.
Όπως στην πεζογραφία έτσι και στην ποίηση κάθε αναγνώστης διαλέγει κείμενα που μπορεί να τα ξεκλειδώσει. 
Εμείς με τις 24 ερωτήσεις μας στην Τασούλα Τσιλιμένη, προσπαθήσαμε να ξεκλειδώσουμε τις σκέψεις, τις ιδέες και την οπτική της στον κόσμο μέσα από την λογοτεχνία. Με τις απαντήσεις της όμως ίσως ... ξεκλειδώσει εμάς!
Επιμέλεια:
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Συγγραφέας -Blogger

BLE...Βeach Canteen-Bar by ETERON -Παραλία Κατερίνης....Coming soon !!

Euro 2024, Κυριακή 23/6/2024 οι αγώνες

 

BLE...Βeach Canteen-Bar by ETERON -Παραλία Κατερίνης....Coming soon !!


 

Η Μάχη της Πύδνας – 168 π.Χ. – Πιερία

Γράφει ο Καθηγητής Αθανάσιος Μπίντας,

Σκέφτηκα να θυμίσω στον λαό της Πιερίας ποια είναι η σχέση της σημερινής Ελλάδας με την πνευματική της παράδοση