13.10.24

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ 2-0 ! Και 4 στα 4....περιμένοντας την Αγγλία !

 

Κατάθεση στεφανιών στις προτομές των ηρώων Μακεδονομάχων, στην πλατεία Μακεδονομάχων.


Κατάθεση στεφάνου στις προτομές των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα από τον Πρόεδρο

Πρώτος ο Ανδρουλάκης με 59,69% στο 44% των εκλογικών τμημάτων – Ψήφισαν 214.000 πολίτες

 
Στο ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν διαδικασίες να αλλάξουν ηγέτη και εξέλεξαν τον ίδιο..!!

Τρέχω για την Κατερίνη! Τερματισμοί -Βίντεο πρώτων - 150 Φωτογραφίες

 

ΧΛΟΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ εφ΄όλης της ύλης στο OlymposVoice : "Στις τέχνες και τα γράμματα εστιάζεται η ελπίδα..."

Η Χλόη Κουτσουμπέλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δούλεψε στον τραπεζικό τομέα. Έχει εκδώσει έντεκα ποιητικές συλλογές, τρία μυθιστορήματα και δύο θεατρικά.
H συλλογή της ΟΙ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΓΗΣ, εκδόσεις Γαβριηλίδης 2016 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης του 2017. Το θεατρικό της έργο με τίτλο ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡ παίχτηκε το 2014 στο θέατρο Αγορά στην Πάτρα. Το 2020 από τον εκδοτικό οίκο ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ στη Σεβίλλη κυκλοφόρησε μία συλλογή αρχαιόθεμων ποιημάτων με τίτλο ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΞΕΧΝΑΕΙ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ μεταφρασμένη στα Ισπανικά από τον ΧΟΣΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΟΡΕΝΟ ΧΟΥΡΑΔΟ.
Το 2020 κυκλοφόρησε μία μελέτη του έργου της από τις εκδόσεις Ρώμη με τίτλο Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΥΘΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΛΟΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ από την φιλόλογο και ποιήτρια Αγγελική Μαυρουδή και πρόσφατα εκδόθηκε ένας τόμος με επιστημονικά μελετήματα για το έργο της από τον Φιλολογικό Όμιλο Θεσσαλονίκης στις εκδόσεις Γράφημα με τίτλο ΓΥΜΝΟ ΣΩΜΑ. Από την πρόσφατη συνάντησή μας στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας κρατάω μια αποστροφή των λόγων της πως ποτέ και σε καμία εποχή δεν διαβαζόταν περισσότερο η ποίηση από σήμερα...Ποίηση εξακολουθούμε να γράφουμε στην Ελλάδα, να κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο και είναι παρήγορο ότι υπάρχουν πολλοί νέοι ποιητές και ποιήτριες που παραλαμβάνουν από τους παλιούς τη σκυτάλη.
Η άποψή της για την ποίηση είναι ότι "ο ποιητής πρέπει να αφήνει στον αναγνώστη ίχνη και κρυφά σημάδια ώστε αυτός να μπορέσει να ακολουθήσει το μονοπάτι που χαράσσει το ποίημα", αλλά "οι υπαινιγμοί πρέπει να είναι σαφείς και ευδιάκριτοι".
Πιστεύει ότι τα πάντα μπορούν να μεταμορφωθούν και να αναγεννηθούν μέσα από τη γραφή. Θεωρεί πως καλό βιβλίο, είναι ένα βιβλίο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Ξεκίνησε να γράφει από το δημοτικό σχολείο και είναι η μοναδική γυναίκα βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, δηλώνει ότι "οι καλοί φίλοι είναι η πραγματική μας οικογένεια".
Επιμέλεια:
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Συγγραφέας -Blogger
 

Με επιτυχία διοργανώθηκε η «1η Γιορτή του Ακτινιδίου» στη Νέα Έφεσο, πατρίδα του «πράσινου χρυσού» της Πιερίας-20 φωτο

Ένα γευστικό ταξίδι με βάση το ακτινίδιο, σε γαστρονομικές δημιουργίες γλυκές και μη, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν