27.1.23

Ντοστογιέφσκι: Καλός άνθρωπος είναι αυτός που ξέρει να αγκαλιάσει έναν άλλον άνθρωπο

Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1821 στη Μόσχα. Ο πατέρας του ήταν γιος κληρικού, και δεν ήταν αριστοκράτης. Σύμφωνα με την παράδοση της εποχής θα έπρεπε

Τι αγοράζει ο κόσμος περισσότερο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; FOTO

Στις 14 Φεβρουαρίου, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μαζί με τους ερωτευμένους όλης της Γης, γιορτάζουν και τα απανταχού...

Κωνσταντία Καρλέτσα: «Όλα είναι Δρόμος».ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο OlymposVoice.blogspot.com

Η Κωνσταντία Καρλέτσα είnαι καλλιτέχνης, εκπαιδευτής οπτικοποίησης, συγγραφέας, vegan και οικολογικά προσανατολισμένη Δίδυμος από την Ελλάδα, την Ευρώπη. Είναι

ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ...Ανα-ζητείται επειγόντως δεύτερη γυναίκα στη ΝΔ... όλοι εναντίον ενός στον ΣΥΡΙΖΑ, o dr ΩΡΛ, η έδρα του Βελόπουλου στην Κατερίνη και άλλα πολλά στα παραπολιτικά μας.

Η περίοδος που ζούμε έχει άρωμα βασιλόπιτας. Όπου και να κοιτάξεις στα social media φωτογραφίες από συναθροίσεις ωραίων ανθρώπων, με μετρημένα χαμόγελα και παραδίπλα αισιόδοξους πολιτικούς να αναζητούν το ¨φλουρί" στον αγώνα της επανεκλογής ή της εκλογής τους...

***
Οδεύουμε προς τις εκλογές του Απριλίου. Όλοι έχουμε άποψη. Θεμιτό, σωστό, μια χαρά ακούγεται. Ποιος έχει δίκιο τελικά θα φανεί στο τέλος στο χειροκρότημα.

***
Από το να επιλέγουμε τον καλύτερο, αυτόν που εμπνέει, που έχει όραμα, φτάσαμε να προσπαθούμε να διακρίνουμε στο βάθος, μέσα στο ομιχλώδες τοπίο που ζούμε, τον λιγότερο κακό, τον μονόφθαλμο από τον τυφλό, για να διαχειριστεί το μέλλον του τόπου... Δεν πιστεύουμε και στα θαύματα....Τι μας απομένει;

***
Βλέποντας τη συζήτηση των φωνακλάδων στη Βουλή, τους διαλόγους των πρωτοκλασάτων όλων των αποχρώσεων αντιλαμβάνεται κανείς ότι ....δεν υπάρχει σωτηρία.(Θα μου πείτε το ακροατήριο, οι τηλεθεατές, καλύτεροι είμαστε;)

***
Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε. (Ουίνστον Τσώρτσιλ)

***
Ας μπούμε στο πνεύμα των ημερών και των επόμενων εβδομάδων.


***
Οι κυβερνητικοί βουλευτές, όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών και δεν ανακοινώνονται οι 3 του ψηφοδελτίου έχουν τεράστιο αβαντάζ.
Μπαραλιάκος, Μάνη, Χιονίδης, ο καθένας με διαφορετική τακτική και στρατηγική κινείται με στόχο την επανεκλογή του. Συγνώμη, εννοούσα για την νίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

***
Από κει και πέρα υπάρχουν ακόμη 3 θέσεις.


Ο νεαρότερος όλων Σπύρος Κουλκουδίνας, έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων εκλογών επέλεξε να κινηθεί στοχεύοντας κατευθείαν στην...καρδιά, να δίνει ζωή κι ελπίδα με τους απινιδωτές και όχι να κερνάει ουίσκι στα καφενεία. Κίνηση που κρίνεται ως θετική (και είναι). Αναμένουμε τον πολιτικό λόγο του, να αποτελεί συνέχεια εκείνης της ομιλίας της Πλατείας Ελευθερίας στις προηγούμενες εκλογές...


***
Στην πιάτσα κινείται δυναμικά εφαρμόζοντας τη δική του στρατηγική ο Δημήτρης Μπέης. Διακαής πόθος η ενασχόληση με τα κοινά και η βουλευτική έδρα, με την προϋπόθεση να χάσει κάποιος από τους παραπάνω 3 και να προσπεράσει τους υπόλοιπους του ψηφοδελτίου. Άνθρωπος από το χώρο της υγείας και μάλιστα της ψυχικής υγείας, υπηρετεί χρόνια  τον άνθρωπο και τώρα από τη θέση ευθύνης στο ΑΧΕΠΑ. 

***
Ενώ ακούγαμε για τον δικηγόρο κ. Τόνα, προέκυψε άλλος δικηγόρος για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Χρήστος Γκουγκουρέλας, με σαφή ορθό πολιτικό λόγο, αρθρογραφία, πολιτικό πολιτισμό και ένα βαρύ όνομα στις πλάτες του, του πατέρα του αείμνηστου βουλευτή Ντίνου Γκουγκουρέλα. Φαίνεται ο ρομαντικός του ψηφοδελτίου, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι οι πολιτικοί μας, αλλά δυστυχώς εκεί έξω είναι ...ζούγκλα.

***
Τι γίνεται βρε παιδιά εκεί στη ΝΔ...?
5 άντρες και μία γυναίκα;
Επιτρέπεται ένα κόμμα που σέβεται τον εαυτό του να έχει μια γυναίκα σε ένα ψηφοδέλτιο;
Δεν επιτρέπεται. Σωστά. Γιατί; 

*
Στη δισταυρία θα πηγαίνει ένας σταυρός στην ξανθιά κι ένας σε κάποιον από τους υπόλοιπους;
Δε γίνεται...Πρέπει να βρεθεί επειγόντως και δεύτερη ξανθιά (και μελαχρινή ...) γιατί αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο, για τους...άντρες!
Καταλάβατε; Τι δεν καταλάβατε; Οκ...καταλάβατε. Πόσα ξέρετε... Το θέμα είναι ποιοι θέλουν και ποιοι δε θέλουν ακόμη μια γυναίκα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ! 
 Η υποψήφια για υποψήφια με αυτούς τους όρους θέλει; Γιατί όχι...


*** Πάμε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Η βουλευτής, βουλεύτρια Μπέττυ Σκούφα έχει πάρει το κόμμα στην πλάτη και τρέχει. Έντονη παρουσία και στη βουλή και στο νομό και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Αντίπαλο δέος και στην Μάνη της ΝΔ στην Πιερία και στη Μίχου του ΠΑΣΟΚ.

***
Σε αντίθεση με τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως το ψηφοδέλτιο θα έχει 3 γυναίκες, στόχος το 50% των υποψηφίων να είναι γυναίκες και μπράβο. Άρα η νυν βουλεύτρια, η Γνωσούλα και η Λιτοχωρινή, ίσον, 3 γυναίκες. Ακολουθούν οι 3 υποψήφιοι άντρες του ΣΥΡΙΖΑ.

*
Ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, μετριοπαθής κεντρώος με σημαντική δράση κοντά στις ευπαθείς ομάδες, τους Ρομά  και τα ΑΜΕΑ,  στον δήμο Κατερίνης, ο Διονύσης Ζαρώτης, ένας ευγενής πολιτικός, με παιδεία και πολιτισμό μέσα του, (χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στην πολιτική) και τέλος, αλλά όχι τελευταίος ο Σάκης Γκούνας, με φρέσκο, σύγχρονο πολιτικό λόγο και όχι σκληρό μαρξιστικό με παρωπίδες, το δυνατό χαρτί της νέας γενιάς πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό Νταντάμη, τεχνοκράτης, φαίνεται να ανακατώνει την τράπουλα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και να φαντάζει φαβορί απέναντι σε όλους τους άλλους στη μάχη της έδρας... Αυτό σας λέει κάτι;
  

 
***
Στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ υπάρχει μια αισιοδοξία για ανάκαμψη και "σφήνα" ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, να πάει για διψήφιο ποσοστό στις εκλογές. Με υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης στη μάχη ήδη, τον Νίκο Τσακιρίδη, την π. βουλευτή κ. Μαρία Μίχου, μια ευγενική γυναικεία παρουσία που τίμησε τον τίτλο και το λόγο της στην προηγούμενη θητεία της στη Βουλή, να είναι πολύ δυνατά στο παιχνίδι με εντυπωσιακή κινητικότητα σε κάθε γωνιά της Πιερίας να συσπειρώνει τους πιστούς πράσινους του νομού.

*
Κάτι κινείται στο ΠΑΣΟΚ αλλά οι εποχές αλλάζουν...Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ άλλαξε, αλλά είναι της αλλαγής και αυτό ίσα ίσα δεν είναι κακό.

*

Από την άνοιξη του 2022 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ πέρασαν 10 μήνες. Τον παρακολουθούμε στενά και με θαυμασμό. Ο γιατρός ΩΡΛ Κώστας Κουτρούπας, προσπαθεί να μας ...ανοίξει τα μάτια, να ακούσουμε καλύτερα και να ...οσφρηστούμε το σωστό, στις επόμενες εκλογές. Γι΄ αυτό όμως έχει σαρώσει ολόκληρο το νομό, ακολουθώντας μια μοντέρνα προεκλογική τακτική, θετικό πολιτικό λόγο και σκληρή αντιπολίτευση, δίνει τον αγώνα τον καλό, θα έλεγα εντυπωσιάζοντας. Σημαντικό ότι είναι αγαπητός στον κόσμο και διεισδύει ...δεξιά κι αριστερά!

*
Πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Μαλτζάρης, αμέσως μετά την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Κατερίνη. Όλα αυτά τα παιδιά Κουτρούπας, Τσακιρίδης, Μαλτζάρης, Τερζόπουλος, Ποικιλίδης, έζησαν στην παιδική ηλικία τις δόξες του ΠΑΣΟΚ και τώρα επωμίζονται την ευθύνη να το αναγεννήσουν κρατώντας νοσταλγικά τον ρομαντισμό αλλά βλέποντας ρεαλιστικά στο αύριο. Συμφωνείς Γιάννη Ποικιλίδη "Τσε";

***
Μεγάλη μάχη γίνεται στην Ελληνική Λύση στην Πιερία, καθώς τα ποσοστά και οι προβλέψεις δίνουν έδρα στην Κατερίνη. Εδώ πρωταγωνίστρια στην κούρσα είναι η Μαρία Νικολαΐδου που χάλασε ...γόβες στους δρόμους πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως σήμερα, ενώ βρίσκεται και στην ομάδα των μέσων ενημέρωσης του κόμματος. Έχει περπατήσει την Πιερία ουκ ολίγες φορές και φαίνεται το απόλυτο φαβορί. Μου διαφεύγει αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή, αν αυτό έχει σημασία, σε σχέση πάντα με τις άλλες γυναίκες των άλλων κομμάτων. Έχει πάντως ανοίξει εδώ και μήνες το προεκλογικό της γραφείο στο ΜΙΚΕΛ δίπλα και δίνει τη μάχη.

***

Βέβαια αν δεν ανακοινωθούν τα ονόματα, αν οι υποψήφιοι δε δουν το όνομά τους γραμμένο, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Ξέρετε πως είναι αυτά. Ονόματα μπαινοβγαίνουν, κάποια ενδεχομένως θα είναι στα ψηφοδέλτια, κάποια θα κοπούν και ας μην αποκλείουμε τις εκπλήξεις με ονόματα που θα δούμε και  θα μας εκπλήξουν.

**
Στο χώρο της δεξιάς, ακόμη 4-5 κόμματα δηλώνουν παρόντα στην Πιερία, κάποια άνοιξαν και γραφεία κι ετοιμάζονται... Η απλή αναλογική είναι καλό...κίνητρο.

***

Όπως και να έχει το παιχνίδι είναι σκληρό μα κρύβει τη μαγεία του. Οι εκλογές θέλουν οργάνωση, σχεδιασμό, είτε είναι 9, είτε 6 είτε 3 μήνες.  Καλά οργανωμένο γραφείο με αρμοδιότητες, κατανομή ευθυνών, σαφή πολιτικό λόγο, "πέρασμα" μηνυμάτων στον κόσμο και ξεκάθαρη στρατηγική μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. 
Αν κάποιοι και κάποιες πιστεύουν ότι θα κερδίσουν εκλογές με selfie ή αυτοφωτογραφία, κρίνοντας τα likes στο instagram  μάλλον να το σκεφτούν καλύτερα.
Αν πάλι αυτό είναι το κριτήριο των ψηφοφόρων, ας το ψάξουμε εμείς...
Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι εκλογές  θα κριθούν στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. 

***

ΚΑΙ μέσα στο προεκλογικό κλίμα των εθνικών εκλογών, αυτοί που κάνουν οργανωμένο προεκλογικό αγώνα με τακτική και σχέδιο είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι... Θα την ιδρώσουν τη φανέλα ακόμη 9 γεμάτους μήνες. Πολλά ακούγονται πολλά λέγονται, κρατήστε μικρό καλάθι ωρέ χρυσόψαρά μου, γιατί δεν είναι μόνο ποιος είναι επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος αλλά και με ποιους κατεβαίνει στις εκλογές. Με τι ομάδα... Και ποιος θα κάνει τη διαφορά.

Καλό ΠΣΚ είπαμε; 
Καλό ΠΣΚ...
11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς από τον καλλιτέχνη Same84.

Νικηφόρος Βρεττάκος.

«Κοσκίνισα μες στην καρδιά μου, την έρημο,ήξερα πως- δίχως τον άνθρωπο-
δεν είναι πλήρες του ήλιου το φως.
Ενώ τώρα,

Αφροδίτη Νέστορα: «Σταθερές & αλλαγές στο Τραπεζικό Δίκαιο»

Στα πλαίσια του Money Show μια εκδήλωση για το θέμα των νέων δεδομένων στον τραπεζικό δανεισμό, το πως αυτά επηρεάζουν

Stern: Ο «ταραχοποιός» Ερντογάν χρειάζεται εχθρούς και χάος – Δεν θα κάνει πόλεμο με την Ελλάδα

Τον αγώνα του Ερντογάν να κρατήσει μια θέση στην ιστορία της Τουρκίας περιγράφει εύστοχα το γερμανικό περιοδικό Stern,

Φ. Μπαραλιάκος: Συνάντηση για τη νέα χρονιά!

Με σύνθημα «Για να πάμε την Πιερία ακόμη πιο ψηλά» ο Φώντας Μπαραλιάκος προσκαλεί φίλους και συμπατριώτες στην

Έκθεσης Κάμπος/Πεδίο: η ενέργεια του κενού Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Έκθεσης Κάμπος/Πεδίο: η ενέργεια του κενού
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών