20.2.20

Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Δίου Ολύμπου

"Ψηφίζεται σήμερα σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δίου - Ολύμπου, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Είναι ένας ανεξάρτητος
θεσμός, μια ανεξάρτητη αρχή σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, που προβλέφθηκε από το πρόγραμμα "Καλλικράτης".
 Ένας ανεξάρτητος διαμεσολαβητής που δέχεται τις καταγγελίες και τις αναφορές των πολιτών και των επιχειρήσεων και μεσολαβεί για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων που αναφύονται μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και των συναλλασσόμενων μ' αυτόν, υποδεικνύοντας πρακτικούς τρόπους επίλυσης της διαφοράς τους. 

Ο νέος θεσμός παρέχει τον εναλλακτικό μηχανισμό στους άμεσα ενδιαφερόμενους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με μια πιο ταχεία, διαφανή υπηρεσία διαμεσολάβησης.
Ελπίζω και εύχομαι σήμερα, μέσα από την επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναδειχθεί το καταλληλότερο πρόσωπο για την εκπροσώπηση αυτού του σημαντικού θεσμού προς όφελος των δημοτών και του Δήμου."


Ανάρτηση του δημάρχου Δίου Ολύμπου,
 κ. Βαγγέλη Γερολιόλιου


****Σε ειδική συνεδρίαση στο Λιτόχωρο, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου – Ολύμπου εξέλεξε τον κ. Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.