28.11.21

1 o ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Παραγωγοί, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις, πρόσωπα...ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ της Κατερίνης. (Αρχείο ετών 1988-1992)

 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τον ιστορικό ραδιοσταθμό της Κατερίνης
Το 1ο ΙΔΩΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ήταν η μετεξέλιξη ραδιοερασιτεχνικού ραδιοσταθμού, που εξέπεμπε "παράνομα"(ραδιοπειρατές!) ώσπου μετά τα γεγονότα στο FM 100 στη Θεσσαλονίκη και τη λειτουργία του 9.84 στην Αθήνα, τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Κατερίνης μπήκε δυναμικά στον αγώνα για την καθιέρωση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας

με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, -από τα πρώτα πανελλαδικά ραδιόφωνα- με  παραγωγούς, εκπομπές ποικίλου περιεχομένου, με πρωινή ενημερωτική ζώνη, αθλητική ζώνη, μουσικές ζώνες, ελληνικής και ξένης μουσικής, νυχτερινές εκπομπές με καλεσμένους, συνεντεύξεις, αφιερώσεις, καλύπτοντας 24ωρο πρόγραμμα με συντελεστές-παραγωγούς live στο στούντιο του ραδιοσταθμού. Μάλιστα ήταν τέτοια η επιτυχία, που το 1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ έσπαγε τα ρεκόρ ακροαματικότητας και φυσικά διαφήμισης. 
Η εμβέλειά του -χωρίς ιντερνέτ τότε!!- κάλυπτε τη μισή Ελλάδα, με δυνατό ανταγωνιστικό σήμα. Τα χρόνια εκείνα, περνούσαν όλοι οι τραγουδιστές, ηθοποιοί,  πολιτικοί, αθλητές,  προσωπικότητες από κάθε χώρο, από τα στούντιο του 1ου ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ.

Οι εκπομπές των παραγωγών, χωρίς να έχουν τα σημερινά κλισέ, άγρια ερασιτεχνικά, είχαν την επικοινωνία,  δυνατό άσσο στην επαφή με τους ακροατές, ο αυθορμητισμός και οι εμπνεύσεις των παραγωγών δεν είχαν περιορισμούς και εξέπλητταν από την πρωτοτυπία και τη φαντασία!!!

Το 1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ είχε ξεκινήσει από μια παρέα, που ένωσε τις δυνάμεις και το μεράκι της για τα ερτζιανά, τον Μάκη Ζορμπά, τον Γιώργο Καμπερίδη και τον Τάσο Σαββόπουλο. 
 Όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες αδειοδότησης προστέθηκε στην παρέα ο δημοσιογράφος Θεοχάρης Μπικηρόπουλος που ανέλαβε την πρωινή δημοσιογραφική ζώνη, 9.00 -12.00 με την εκπομπή "ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ", που ήταν το πρώτο βήμα -γέφυρα, από το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο, στο ραδιόφωνο της νέας εποχής. 
Το 1ο Ιδιωτικό ήτανε ορόσημο για την Πιερία και μεγάλο σχολείο για πολλούς οι οποίοι ξεκινώντας από το μεράκι του ραδιοφώνου, εξελίχτηκαν σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς, τεχνικούς, διαφημιστές κλπ!
ΗΤΑΝ μια αγαπημένη παρέα, με ενθουσιασμό και φαντασία που έχτισε συνειδητά ή όχι, τα θεμέλια της ελεύθερης ραδιοφωνίας!
 Η ανοδική πορεία, και οι δυνατές ζώνες όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, "γέμισαν" τον ραδιοσταθμό, με εξαιρετικούς παραγωγούς που έκαναν και κάνουν καριέρα στο χώρο τον MEDIA: 
Μένιος Κουμής, Χριστίνα Ασλανίδου "πριγκίπισσα της νυχτερινής ζώνης και των εκδηλώσεων, με την εκπομπή ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ που συνεχίζεται και σήμερα σε άλλη ραδιοφωνική συχνότητα, Γιώτης Μαβίνης, Χρήστος Μητσοκάπας, Πέτρος Χαριτόπουλος, Καίτη Μπαλογίαννη, Κώστα Πρίτζιος, Σάββας Παρασίδης, Αριστοτέλης Μαρινόπουλος, Γρηγόρης Γκόρης, Γιώργος Νικολής, Νίκος Περέτ, Άκης Αναστασιάδης, Παντελής Αναδολής, Ευγένιος Ολύμπιος, Τάσος Κουβάτσης, Πέτρος Σταθακόπουλος, Μανόλης Τομπακογλου, Κική Περισανιδου, Ευγενία Καρτσαμπα, Μιχαήλ Τσολεριδης, Μαρία Νικολαΐδου, Όλγα Χατζησάββα, Πάνος Τερζόπουλος, Ανδρέας Καρασαββίδης, Νίκος Κωστίκος, Κώστας Μαλάμος, Θεοδόσης Καρασαββίδης, Κ. Κωνσταντιντίδης, Μιχάλης Καραβασίλης, Βασίλης Κόκκινος , Γρηγορης Μπελης, Τασος Βασιλειάδης , Δημητρης Φωτιαδης , Γιωργος Γιαννηκης , Γλυκερια Βαρμαζη , Μπετυ Κωσταντινου, Γιαννα Αμπατζιδου, Άρτεμης Αθανασιάδου και ο αείμνηστος Κώστας "Lorry".

Στη συνέχεια, μετά το 1992, ο ραδιοσταθμός, αλλάζοντας ιδιοκτησιακό σχήμα με επικεφαλής τον Τάσο Σαββόπουλο και την ομάδα του, εξελίχθηκε σε ραδιοφωνικό όμιλο, με 4 ή 5 ραδιοφωνικές συχνότητες οι οποίες με την πώλησή τους αυτονομήθηκαν και συνεχίζουν και σήμερα το πρόγραμμά τους με άλλες ονομασίες.

Στα παραπάνω στοιχεία, από τα αρχεία μας και τη συμβολή φίλων από τα χρόνια του 1ου Ιδιωτικού Ραδιοφώνου, θα παρακαλούσαμε εάν έχουμε ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ παραλείψει κάποιον από τους συντελεστές ή αν υπάρχει φωτογραφικό υλικό και στοιχεία 
μπορείτε να τα αποστείλετε στο meil μας εδώ και θα τα συμπληρώσουμε ώστε να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμά μας:

mpikiropoulosxaris@gmail.com










   






































































   









































































ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...