16.1.23

Τα πρώτα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Kαι τώρα εκλογές». Στη Χαριλάου Τρικούπη, που αναζητεί πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την αρχηγική εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη και θα αναθερμάνουν το κλίμα στη βάση του κόμματος, αρχίζει η προετοιμασία για τις εκλογές.
Κομβικό σημείο θα είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ που προγραμματίζεται για τις 29 Ιανουαρίου και στην οποία θα παρουσιαστεί το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύουν να μετατρέψουν την παρουσίαση των ψηφοδελτίων σε αφετηρία εκκίνησης της προεκλογικής μάχης, στοχεύοντας και στην ουσία αλλά και στην εικόνα. Η εικόνα θέλουν να εκπέμπει μαζικότητα, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα. Η ουσία θα βρίσκεται στην ομιλία του κ. Ανδρουλάκη.
Όπως λέγεται, θα είναι σύντομη και θα δίνει το σύνθημα «της μάχης για να ανατραπούν οι σημερινοί πολιτικοί συσχετισμοί». Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει σκοπό να δώσει ο ίδιος το παράδειγμα ακολουθώντας ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα.Προκρίθηκαν 385 πρόσωπα
Η ανακοίνωση των υποψηφίων σημαίνει ότι από την επομένη της συνεδρίασης, δεκάδες στελέχη, με επίσημη πλέον την ιδιότητα του υποψηφίου, θα ριχτούν στον εκλογικό στίβο. Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί ικανοποίηση για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων. Η «επιτροπή Αργύρη» συνεργάστηκε στενά με τις οργανώσεις έχοντας, λόγω και της προσδοκίας για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, ένα δύσκολο έργο λόγω των πολλών αξιόλογων υποψηφιοτήτων.

Ήδη έχει προκριθεί η υποψηφιότητα 385 προσώπων, τα οποία η επιτροπή αξιολόγησης αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριλάβει στην πρότασή της και στα οποία απέστειλε προς συμπλήρωση τη φόρμα υποψηφίου. Αυτό, όπως διευκρινίζεται, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες υποψηφιότητες δεν έχουν εγκριθεί. Τον τελικό λόγο τον έχει η Κεντρική Επιτροπή

Προετοιμασίες γίνονται και στη βάση. Με εγκύκλιό της, η γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού ζητεί από τις οργανώσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να γίνει καταγραφή όλου του στελεχιακού δυναμικού σε κάθε νομό, σε κάθε χωριό, με πλήρη στοιχεία.

Η Τασούλα Χατζηδάκη ζητεί συγκεκριμένα να υπάρξει καταγραφή των προσώπων που μπορούν να συνδράμουν στον εκλογικό αγώνα, από πρώην βουλευτές και δημάρχους, μη εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που είχαν υψηλή σταυροδοσία, μέχρι και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που έχουν σχέση με το ΠαΣοΚ. Αυτό το στελεχιακό δυναμικό, όπως επισημαίνεται, θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία δικτύων σε κάθε κλάδο σε όλη την Ελλάδα.