Μετά τους τελευταίους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκαν, τα δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά με το ελληνικό εθνόσημο, άνοιξαν τα φτερά τους από τη βάση του Istres στη νότια Γαλλία για τη νέα τους «φωλιά», την 332 ΜΠΚ «Γεράκι» στην Τανάγρα.
Το πρώτο βήμα της ελληνογαλλικής συμφωνίας γίνεται γρήγορα πραγματικότητα, ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για ακόμα 18 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale και τις 4 υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra, με την πρώτη να έχει ξεκινήσει να «χτίζεται» ήδη από το Δεκέμβριο.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλάζει το ελληνικό δόγμα και την υψηλή στρατηγική της χώρας. Η χρόνια στρατηγική του κατευνασμού εγκαταλείπεται και περνάμε σε μία στρατηγική εσωτερικής και εξωτερικής ενδυνάμωσης, αυξάνοντας το κύρος της Ελλάδας διεθνώς και αναβαθμίζοντας τη θέση μας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Όσο η χώρα κάνει άλματα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εγκλωβισμένος στη ρητορική της μειοψηφίας, αδυνατώντας να αποτινάξει τις καταβολές του 3% από πάνω του, ακόμα και μετά την κυβερνητική του θητεία.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αγαπημένος πια του τουρκικού τύπου, είπε “όχι” την ελληνοαμερικανική συμφωνία, κάνοντας ακόμα και τον αμερικανό Πρέσβη να απορεί, ενώ μίλησε κατά της συμφωνίας με την Αίγυπτο φιγουράροντας στη «Γενί Σαφάκ».
Τον είδαμε, ακόμα, να κοσμεί τα εξώφυλλά της «Χουριέτ», τόσο με την καταψήφιση την ελληνογαλλικής συμφωνίας, όσο και με την καταψήφιση των αμυντικών δαπανών του 2022, που ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο δείχνει να έχει πρότυπο, ψήφιζε από τη θέση της αντιπολίτευσης για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Ο Τσίπρας κρατώντας αρνητική στάση στις αμυντικές δαπάνες στον Προϋπολογισμό του 2022, γίνεται ξανά πρωτοσέλιδο στην Χουριέτ με τη φράση του από τη Βουλή: “Γιατί εξοπλιζόμαστε; Θα γίνουμε μήπως υπερδύναμη;”, γνέφοντας φιλικά και στους γείτονες προς ανατολάς, για μία ακόμα “μοιρασιά” της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.
Ποιος δεν θυμάται άλλωστε την φράση ενός βουλευτή του: “το να χάσεις νησιά δεν είναι σπουδαίο…” ή του κ. Κοτζιά που μας έλεγε ότι δεν πρέπει να είμαστε «μοναχοφάηδες» στην εκμετάλλευση του Αιγαίου, αμφισβητώντας την ίδια στιγμή την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Στις επί 10 χρόνια στάσιμες ένοπλες δυνάμεις, ως απότοκο της οικονομικής κρίσης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν «ρισκάρει» με την Τουρκία, όπως δήλωνε ο κ. Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σαφής: “Έχω υποχρέωση να ενισχύω διαρκώς, στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας”, θωρακίζοντας την άμυνα της χώρας μας σε βάθος 30 ετών.
Στο ψευδεπίγραφο αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας, η Ελλάδα σήμερα έχει υψώσει διπλωματικές και στρατιωτικές γραμμές άμυνας. Η κυβέρνηση χτίζει ένα πανίσχυρο πλαίσιο συμμαχιών, ενώ έχει αποδείξει έμπρακτα και στο πεδίο, τόσο στη Θράκη όσο και στο Αιγαίο, ότι η απάντησή μας ήταν και θα είναι σε κάθε περίπτωση αποφασιστική, για όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία.
*Ο Φώντας Μπαραλιάκος είναι Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας