24.3.22

Πήρε "Χ" ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ από τον ΠΑΟΚ Β υπό το βλέμμα του Ράσβαν Λουτσέσκου!-ΦΩΤΟ

Ο ΠΑΟΚ Β, με τον Σοάρες στη σύνθεση του και υπό το βλέμμα του Ράζβαν Λουτσέσκου, δεν τα κατάφερε κόντρα στον Πιερικό, μένοντας στην ισοπαλία (1-1), η οποία και διαμορφώθηκε μόλις από τα πρώτα 11 λεπτά του παιχνιδιού.

Με το… αριστερό ξεκίνησε το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ Β κόντρα στον Πιερικό, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με τον, πρώην «ασπρόμαυρο» Βασίλη Παπαδόπουλο, που εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Σοάρες και με διαγώνιο σουτ έγραψε 0-1, μόλις στο 2′. Οι «ασπρόμαυροι» του Πάμπλο Γκαρσία κατάφεραν γρήγορα να επιστρέψουν στο παιχνίδι, σκοράροντας και αυτοί στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι.Ο Κούτσιας έφυγε από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της μικρής περιοχής, με τον Παναγιώτη Τζίμα να πλασάρει από κοντά, για το 1-1 στο 11′.

Έκτοτε ελάχιστες ήταν οι καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχωρίζει μια κεφαλιά του Κουλιεράκη σε στημένη μπάλα, με τον τερματοφύλακα Τζήμα να μπλοκάρει δύσκολα.


Ο Πιερικός στη δική του στιγμή, είδε τον Μπουργάνη να διορθώνει τη δική του κακή εκτίμηση και να προλαβαίνει τον Μπουόλι στο 43′, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ Β έχοντας με το μέρος του τον αέρα αυτή τη φορά, να μπαίνει δυνατά με σκοπό να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 48′ ο Δικέφαλος έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν μετά από μια εκτέλεση κόρνερ του Σοάρες, ο Πανίδης βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της περιοχής, πλάσαρε, με την άμυνα να βγάζει δύσκολα, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κυριαρχία καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους, βάζοντας μεγάλη πίεση στα πέριξ της περιοχής του Τζήμα, χωρίς ωστόσο να έρχονται οι μεγάλες φάσεις.

Με το παιχνίδι να οδεύει στα τελευταία του λεπτά, ο ΠΑΟΚ Β αύξησε την πίεση, και έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, με τη κεφαλιά του Γαϊτανίδη να σταματά στο δοκάρι του Τζήμα.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση, σε ένα παιχνίδι που το τελικό του αποτέλεσμα έμελλε να διαμορφωθεί από το 11′ της αναμέτρησης.

Από κει και πέρα, την έμπρακτη στήριξή του στον ΠΑΟΚ Β δείχνει ο Ράζβαν Λουτσέσκου, που έδωσε το παρών στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Ευκαρπία, με τον Ρουμάνο τεχνικό της πρώτης ομάδας του Δικεφάλου, να παρακολουθεί τους νεαρούς αθλητές των «ασπρόμαυρων». Ο Λουτσέσκου πήρε θέση στην κερκίδα, συνοδευόμενος από τον Παντελή Κωνσταντινίδη και τον Χρήστο Καρυπίδη και παρακολουθεί την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β με τον Πιερικό. Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε στραμμένο το βλέμμα του και στον Φιλίπε Σοάρες, που ενισχύει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ Β, μαζί με τον Γιώργο Κούτσια.

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Μπουργάνης, Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Τσαούσης (82′ Καλουτσικίδης), Γιαξής, Σοάρες, Τσοπούρογλου, Κούτσιας, Τζίμας (65′ Γαΐτανίδης), Πανίδης (65′ Κουλούρης).

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Κριμιτσάς (61′ Ζούρκος), Γιαλαμίδης, Κουκόλης, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Ίτσιος (80′ Καρανάτσιος), Παπαδόπουλος, Ντίνας (61′ Φωκαΐδης), Χαρτσιάς, Μπουόλι.

Πηγή-φωτό: inpaok