20.2.21

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Τα παράξενα φωτεινά σώματα στον ουρανό που αναστάτωσαν κατοίκους στα Καλύβια Ελασσόνας – Τι συμβαίνει (φωτό)

Ήταν 6:47 , το πρωί της Πέμπτης, όταν μια οικογένεια από τα Καλύβια Ελασσόνας, έβγαινε από το σπίτι της για να πάει το κάθε μέλος στη δουλειά του. Η προσοχή όλων τους στράφηκε προς τον μισοσκότεινο ουρανό, αφού δεν...είχε ακόμη ξημερώσει, ενώ ένα παράξενο φαινόμενο εξελισσόταν μπροστά στα μάτια τους.
Μέσα στην έκπληξη τους, έστρεψαν τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων τους προς τα ύψη ώστε να καταγράψουν ότι προλάβαιναν και να το μοιραστούν με τους φίλους τους στα social media.
“Παράξενα φωτάκια σε πλήρη συστοιχία, φώτισαν τον ουρανό κι εντελώς αθόρυβα, έτσι όπως εμφανίστηκαν, εξαφανίστηκαν”, ανέφεραν.
Η μητέρα της οικογένειας, αναφέρει ότι πρόλαβε και μέτρησε γύρω στα 38 φωτεινά αντικείμενα κι ενώ πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την περιοχή του Ολύμπου γενικότερα και τις εμφανίσεις παράξενων αντικειμένων ή φαινομένων, δεν πέρασε από το μυαλό τους ότι μπορεί να πρόκειται για εξωγήινους.
Οπότε μπήκαν στη διαδικασία οι ίδιοι να ψάξουν για τι ακριβώς πρόκειται. Πιθανόν λοιπόν, αν όχι σίγουρο, είναι ότι πρόκειται για τους δορυφόρους Starlink, από την SpaceX του Έλον Μασκ. Είναι συγκεκριμένα τεχνητοί δορυφόροι χαμηλής τροχιάς, με σκοπό την παροχή δορυφορικού internet σε όλη την επιφάνεια της Γης.
Παρόμοιες μαρτυρίες με αντίστοιχες φωτογραφίες για την εμφάνιση φωτεινών αντικειμένων και στον ελληνικό ουρανό, είχαν καταγραφεί παλιότερα, σε Κρήτη, Έβρο, Βόλο και άλλες περιοχές, ενώ το συγκεκριμένο ασυνήθιστο θέαμα, έχει παρατηρηθεί τυχαία από εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο.

«Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αστρονομικές δραστηριότητες, η καλύτερη ευκαιρία να δείτε το Starlink είναι περίπου 30 λεπτά πριν από την ανατολή ή 30 λεπτά μετά το ηλιοβασίλεμα. Θα πρέπει να εμφανίζονται ως μια σειρά από μαργαριτάρια που κινούνται κατά μήκος του νυχτερινού ουρανού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαδίκτυο σχετικά με το πότε μπορεί να δει κανείς τους δορυφόρους του ‘Ελον Μασκ.

Ενώ, αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο άνθρωπος για τον οποίο ο Bill Gates είπε: «Χρειαζόμαστε εκατοντάδες Έλον Μασκ», μια αναζήτηση στο Google ή στα social media θα τη βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα.
Δείτε τις εικόνες:




onlarissa.gr

http://pieriki.blogspot.com/2021/02/blog-post_747.html