27.10.20

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...Προβληματισμοί για τον πολιτισμό στην εποχή του κορονοιού

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΗΛ 6978443027

Νιώθοντας την ανάγκη να εκφράσουμε τους προβληματισμούς , τις...σκέψεις και τις ανησυχίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ σχετικά με το πρόβλημα της πανδημίας και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσουμε οι πολιτιστικοί σύλλογοι, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι εγκύκλιοι και τα Φ.Ε.Κ που εχουν εκδοθεί μεχρι σήμερα, καθώς και η επικοινωνία μας με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη δε διευκρινίζουν με σαφήνεια τη λειτουργία ή μη των τμημάτων παραδοσιακού χορούκαι χορωδίας, συμφωνήθηκαν τα εξής:
Χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε,να απορρίψουμε ή να αποδεχθούμε γνώμες και προτάσεις που εκφράζονται για το πως στον παραδοσιακό χορό εφαρμόζονται οι κανόνες για τη μη μετάδοση του ιού και έχοντας ως πρώτο μέλημα την υγεία των μελών μας και κατ'επέκταση όλων των συνανθρώπων μας, από το δικό μας μετερίζι θα στηρίξουμε τις προσπάθειες της πολιτείας επί της ουσίας και όχι με γνώμονα(εξεύρεση τρόπων) την αποφυγή προστίμων.
Θα μελετήσουμε και θα δοκιμάσουμε ξεχωριστά την κάθε πολιτιστική -καλλιτεχνική δραστηριότητα και δεν θα ξεκινήσουμε κανονικά την λειτουργία όλων των τμημάτων πριν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα διακινδυνεύσει η πόλη μας και κατά συνέπεια το σύνολο των επαγγελματιών με ένα νέο lock downκαταστρεπτικό για όλους μας. Άλλωστε οι σύλλογοι δεν είναι επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος. Εναι όμορφες παρέες με κοινά ενδιαφέροντα που κάνουν την ζωή μας χαρούμενη χωρις άγχος και χωρίς ψυχολογικά προβλήματα . Η ΕΣΤΙΑ έτσι και αλλιώς έχει την δυνατότητα να παράγει πολιτισμό και στις δύσκολες τωρινές συνθήκες με τα τμήματα που δεν δημιουργούν κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Σταδιακά και εκτιμώντας κάθε φορά την κατάσταση θα ενημερώνουμε σχετικά.


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΗΤΣΟΚΑΠΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Μ.