3.7.20

ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ στον Κορινό ο Υφυπουργός Εσωτερικών -Μακεδονίας και Θράκης

[Ανάρτηση του κ. Θ. Καράογλου στο facebook]
"Με τη σημερινή παρουσία μου στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου και στο Μακεδονικό τάφο του Κορινού απευθύνω...
κάλεσμα στους εγχώριους και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας και της Θράκης προκειμένου να βιώσουν τη ζώσα ιστορία.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ημαθία, την Πέλλα και την Πιερία πιστοποιούν, διατρανώνουν και κατοχυρώνουν την ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Μια αλήθεια που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους ταξιδιώτες που επιλέγουν για τουρισμό τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουν την ιστορική παρακαταθήκη που κοσμεί τη Μακεδονική γη. 

Κάθε επίσκεψη σε μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους είναι ένα ερέθισμα που μετατρέπεται σε γνώση.
Παράλληλα, ο πολιτισμός είναι προϋπόθεση ώστε να υπάρξει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αφού αποτελεί ένα αγαθό με ισχυρούς συμβολισμούς.
Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της, έτοιμη να υποδεχθεί στους αρχαιολογικούς της χώρους όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική κληρονομιά της, ακολουθώντας φυσικά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας."


Στον τύμβο του Κορινού ο κ. Καράογλου ξεναγήθηκε πρώτη φορά από τον καθηγητή κ. Θανάση Μπίντα, ο οποίος ενημέρωσε εμπεριστατωμένα για τη μελέτη και τα ευρήματα αλλά και παρουσίασε τον Τάφο της μητέρας του μεγίστου των Ελλήνων 
Μ. Αλεξάνδρου,  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.



Φωτογραφίες: 
ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ/ράδιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ