1.6.20

Αυτό είναι το μυστικό υπόγειο καταφύγιο του Λευκού Οίκου

Στο μυστικό υπόγειο καταφύγιο του Λευκού Οίκου φαίνεται ότι κατέφυγε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έξω από την επίσημη οικία του στην Ουάσινγκτον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τραμπ μεταφέρθηκε μαζί με τη Μελάνια στο PEOC, στο προεδρικό κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης. Ο Τραμπ έμεινε εκεί για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, πριν μεταφερθεί ξανά στον επάνω όροφο.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μιλώντας στο δίκτυο CNN και ο γιος τους, Μπάρον, μεταφέρθηκε επίσης στο καταφύγιο. Η ίδια πηγή είπε ότι όταν οι αρχές μετακινούν τον πρόεδρο Τραμπ σε καταφύγιο, μετακινούν όλους τους συγγενείς του στο Λευκό Οίκο.Το «επίσημο» καταφύγιο του αμερικανού προέδρου βρίσκεται στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Λίγα είναι γνωστά για το μυστικό αυτό καταφύγιο. Γενικά, χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και σε άκρως απόρρητες αποστολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο καταφύγιο του Λευκού Οίκου κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου από τον Φράνκλιν Ρούσβελτ. Πλέον, το μυστικό καταφύγιο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και τηλεπικοινωνίες. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τα μέλη της κυβέρνησης και με τις κυβερνήσεις άλλων χωρών.Το καταφύγιο χρησιμοποιήθηκε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 από τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι και τη σύζυγό του, την υπουργό Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις καθώς και από άλλα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης. Εκεί πραγματοποιήθηκε και το έκτακτο πρώτο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, μετά την αιματηρή επίθεση.Πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο: «Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ: Αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού» του Ρόναλντ Κέσλερ υποστήριξε ότι έχει χτιστεί ένα νέο καταφύγιο με εντολή Μπαράκ Ομπάμα και μάλιστα πρόκειται για καταφύγιο με πέντε επίπεδα κάτω από τη γη. Το νέο καταφύγιο ολοκληρώθηκε στο τέλος της θητείας Ομπάμα. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι βρίσκεται στη Δυτική Πτέρυγα και είναι ικανό να χωρέσει όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου. Οι μυστικές υπηρεσίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.