1.6.20

Τι είναι το botox και πώς εφαρμόζεται

Το Botox (ή μποτοξ ή βοτουλινική τοξίνη) είναι ένα φάρμακο που παράγεται από
μια φυσική πρωτεΐνη - νευροτοξίνη, την βοτουλινική τοξίνη που παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botulinum. Είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης και αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο λαιμό και γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο «πόδι της χήνας». Η φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη που περιέχει το botox, δρα ακριβώς πάνω στους δερματικούς μύες, εμποδίζοντας τις συσπάσεις τους.

Έτσι, προκαλείται προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών και οι ρυτίδες σβήνουν σταδιακά. Αυτό επιτυγχάνεται με τρόπο φυσικό ως προς την έκφραση που αποκτά το πρόσωπο μετά.

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδο που πλέον θεραπεύει και προλαμβάνει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου.

Υπάρχει και το baby botox ή actor’s botox, στο οποίο χρησιμοποιούνται μικρότερες δόσεις φαρμάκου. Είναι επίσης γνωστό και ως micro botox. Συνήθως εφαρμόζεται σε μικρότερης ηλικίας άτομα για να προληφθεί ο σχηματισμός ρυτίδων και να καταφέρουν να διατηρήσουν τη νεανικότητά τους χωρίς να μειώνονται οι εκφράσεις του προσώπου.
Πού εφαρμόζεται το botox

Το Botox μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου και του σώματος:


Η μέθοδος εφαρμόζεται για να αντιμετωπιστούν τα εξής:
Ρυτίδες μετώπου
Ρυτίδες μεσοφρύου
Ρυτίδες περιοφθαλμικές και μύτης
Ρυτίδες χειλιών
Γωνίες στόματος
Ανύψωση του πεσμένου φρυδιού
Ημικρανία
Υπεριδρωσία
Διάρκεια θεραπείας με νευροτοξίνη (botox)

Η συνεδρία διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά συνολικά και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας μέρα. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό στις 10-15 μέρες μετά την εφαρμογή του. Η δράση του διαρκεί από 3 έως 6 μήνες, αναλόγως της κινητικότητας των μυών του προσώπου, της ηλικίας του ασθενή και του τύπου του δέρματός του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να ζητήσει από τον ασθενή να τον επισκεφθεί στο ιατρείο του μετά από 15 μέρες από την εφαρμογή, ώστε να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.






Ο Νεκτάριος Λογαράς Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος λέει:

“Η θεραπεία botox είναι απαραίτητη όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης σε ηρεμία. Το καλό botox είναι αυτό που μόνο η μητέρα σας μπορεί να το καταλάβει!”.