1.5.20

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Προς όλους τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. Τσιώτσιος Θεόδωρος ΜΈΛΟΣ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Χαιρετίζουμε την Παγκόσμια Εργατική πρωτομαγιά, χαιρετίζουμε

τους εργαζόμενους
όλου του κόσμου που αγωνίζονται για Κοινωνική Πρόοδο και ευημερία.
Στους Αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Αυτό αποδεικνύει πως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος.
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για την ανεκτίμητη προσφορά των αγώνων που έγιναν,και είναι ημέρα περισυλλογής για την πορεία της ανθρωπότητας για ενα καλύτερο αύριο.
Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Σικάγο πρίν από " 134 " χρόνια ήταν για το 8ωρο, σήμερα για την αντιμετώπισή της κρίσης. Όπως χθες έτσι και σήμερα όλα κατακτούνται με τούς αγώνες. Δεν χαρίζεται τίποτε.
Το 1886 οι εργάτες του Σικάγο πάλευαν για το 8ωρο που το πλήρωσαν βάφοντας τους δρόμους με το αίμα τους.
Έτσι το "1889" η Εργατική τάξη όλου του κόσμου, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων καθιερώνει την 1η Μάη ως ημέρα Σύμβολο της αδιάκοπης πάλης των εργαζομένων, ως Παγκόσμια Εργατική γιορτή, όπου οι εργάτες όλου του κόσμου απεργούν και εκδηλώνουν την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την διατήρηση των κατακτήσεων τους.


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τους Συνταξιούχους μπροστά σε μεγάλα προβλήματα τα οποία είναι αρκετά οξυμένα, και το χειρότερο ο εγκλεισμός στα σπίτια τους μη μπορώντας να εκφράσουν ούτε αυτή την αντίθεση τους στα τόσο οξυμένα πρόβλημα τα τούς.
ΕΝΑΣ ΚΡΩΝΟΪΟΣ Κατάφερε ότι δεν έχουν καταφέρει τόσες βόμβες και τόσοι Πόλεμοι ανά τον κόσμο.
Συνταξιούχοι και Εργαζόμενοι λοιπον να δίνουμε ενωμένοι τους Αγώνες για καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή που ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΆΛΛΩΣΤΕ!!