1.5.20

ΠΟΙΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;

Η αλήθεια είναι πως ο καφές αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια για πολλούς, οι οποίοι δεν
μπορούν να ξεκινήσουν… διαφορετικά την μέρα τους. Όμως, σύμφωνα με έρευνες,

τόσο το γάλα, όσο και η ζάχαρη μπορούν να αποβούν επικίνδυνα.

Αρχικά, το γάλα περιέχει την ουσία καζεΐνη, η οποία όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές. Ακόμα, όταν το γάλα αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα και μεγάλη ποσότητα κατακάθεται στα έντερα. Παράλληλα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το γάλα στον καφέ μπορεί να μπλοκάρει τον μεταβολισμό και δεν επιτρέπει την απώλεια βάρους.
Το ίδιο επικίνδυνη είναι η ζάχαρη στον καφέ, καθώς ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Εκτός των άλλων, σύμφωνα με τους ειδικούς του καφέ, όταν σ’ ένα φλιτζάνι ή μία κούπα καφέ προσθέσουμε γάλα ή ζάχαρη, αλλοιώνεται η γεύση του χαρμανιού, κάτι που σημαίνει πως χαλάει την απόλαυση.

Έτσι, ο ιδανικός καφές είναι σκέτος.