12.4.20

Μέσα στον Μάιο ξεκινά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.000 άνεργους

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλες υπηρεσίες θα ξεκινήσει μέσα στον ερχόμενο Μάιο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι και όσοι έχουν μονογονικές οικογένειες. Όσοι επιλεγούν θα περάσουν από κατάρτιση που θα πιστοποιεί τις νέες τους γνώσεις και θα απασχοληθούν για 8 μήνες σε δήμους και περιφέρειες. 
Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να μετακινήσει παράνομους μετανάστες που νοσούν από κορονοϊό στην Ελλάδα και αν η χώρα μας θα αντέξει και πάλι όπως άντεξε στην Καστανιά, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα έχει απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση. Και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό τα πράγματα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ξαναδοκιμάσει. Απλά θα υποστεί το ίδιο φιάσκο. Μπορεί να έχουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά αυτό το κράτος με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέδειξε ότι είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα σε όλα τα μέτωπα. Και αυτό θα συμβεί όποια στιγμή και αν ξαναχρειαστεί».
https://www.flash.gr/politiki/1585488/theodorikakos-mesa-ston-maio-ksekina-to-programma-koinofelous-ergasias-gia-36-000-anergous