1.2.20

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα του Μάρτινς για τα παιχνίδια με την Άρσεναλ.ΕΦΥΓΑΝ 4 δηλωμένοι. Ποιούς θα προτείνει;

Τη Δευτέρα 3/2 θα δηλώσει ο Ολυμπιακός την ...«ανοιξιάτικη» ευρωπαϊκή του λίστα στην UEFA, με τον Πέδρο Μαρτίνς να
αποφασίζει μέσα στο Σαββατοκύριακο για κάποιες θέσεις

Ο Πέδρο Μαρτίνς κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τη λίστα που θα δηλώσει τη Δευτέρα στην λίστα για τα παιχνίδια με την Άρσεναλ. Τα δεδομένα γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένα για το τι μπορεί να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός. Από τον Ολυμπιακό έφυγαν τέσσερις ποδοσφαιριστές (Μπενζιά, Μεριά, Ποντένσε, Γκερέρο), οι οποίοι ήταν δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα.

Οι «ερυθρόλευκοι» από αυτούς μόνο τους τρεις μπορούν να αντικαταστήσουν, διότι η UEFA δίνει τη δυνατότητα τριών αλλαγών κάθε φορά. Ποιοί είναι τα φαβορί και ποιο έχουν περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες:

Ο Μπα είναι φαβορί, διότι έχει γίνει βασικό στόπερ. Στο αποψινό παιχνίδι με τη Ξάνθη ενδέχεται να παίξει βασικός ο Σισέ και αν αυτό γίνει πρόκειται για ξεκάθαρο μήνυμα για τη λίστα. Έτσι κι αλλιώς στη λίστα έχει τρία στόπερ (Σεμέδο, Αβραάμ, Σισέ) Θα επιλέξει και τέταρτο σέντερ μπακ ο Πορτογάλος;

Ο Χιλάλ Σουντανί είναι σχεδόν σίγουρος για την ευρωπαϊκή λίστα. Ο Αλγερινός έμεινε εκτός τον Σεπτέμβριο, αλλά έχει κάνει αρκετά καλά ματς στην Ελλάδα και ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται άρα μένουν άλλες δύο θεσεις (αν δεν πάρει τέταρτο στόπερ).

Κώστας Φορτούνης επέστρεψε αλλά θέλει χρόνο. Αν προκριθεί ο Ολυμπιακός επί της Άρσεναλ σίγουρα η άνοιξη θα τον έβρισκε πιο έτοιμο. Όμως είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας και μια ένταξη στη λίστα θα τον τόνωνε και ψυχολογικά.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ξεπέρασε τον τραυματισμό αλλά κυρίως υπολογίζεται για την δύσκολη ελληνική συνέχεια. 

Τα νέα αποκτήματα, Καφού, Εμρέ Μορ και Χασάν έχουν επίσης πιθανότητες και βάζουν πονοκέφαλο στον Πορτογάλο

Κουίζ για δυνατούς λύτες και σχετιζόμενο με τον τακτικό προσανατολισμό που έχει ο Μάρτινς για τα δύο ματς με την Άρσεναλ. 

Πάντως η ομάδα έχει το «μυαλό» της στο πρωτάθλημα και όχι στην ευρωπαϊκή γιορτή με τους Άγγλους αν και ένα δικό τους νέο Brexit θα γέμιζε χαμόγελα και θα άνοιγε την όρεξη σε όλους στον Ολυμπιακό.