εκδώσει το 2008, σειρά γραμματοσήμων με
ενδημικά φυτά της περιοχής τους. Ανάμεσα σε αυτά φιγουράρει και η Centaurea grbavacensis, λανθασμένα ως ενδημικό είδος που φύεται μόνο στη χώρα τους, αφού το είδος αυτό έχει βρεθεί σε βουνά της Β. Ελλάδας και φυσικά στον Όλυμπο. Να θυμίσουμε πως ενδημικό χαρακτηρίζεται ένα είδος που φύεται αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό όμως δεν ισχύει για την Centaurea grbavacensis, Ήδη από το 1976, ο Arne Strid, καθηγητής βοτανικής, ο μεγαλύτερος ερευνητής της ελληνικής χλωρίδας περιγράφει το είδος αυτό στον τόμο: Τα φυτά του Ολύμπου, και κάνει αναφορά πως αυτή η Κενταύρια παλαιότερα εθεωρείτο ότι είναι ενδημικό είδος της Ν. Γιουγκοσλαβίας. Επομένως είναι αδικαιόλογητο πως τα ταχυδρομεία της γειτονικής χώρας το 2008, προχώρησαν σε μια έκδοση γραμματοσήμων, με το χαρακτηρισμό ενδημικά είδη της Μακεδονίας( σειρά 5 γραμματοσήμων εκ των οποίων τα 3 κακώς χαρακτηρίστηκαν ενδημικά δικά τους, επειδή έχουν καταγραφεί και σε άλλες γειτονικές χώρες).
Με ενοχλεί το γεγονός πως στο διαδίκτυο( https://www.wnsstamps.post/en/stamps/MK028.08 ) παρουσιάζεται η σειρά γραμματοσήμων ως:
Flora of Macedonia, Endemic species, Centaurea grbavacensis (Rohl)
Φυσικά δε γνωρίζουμε αν υπήρξαν αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς για την αποκατάσταση της επιστημονικής αλήθειας.
https://floraolympus.blogspot.com/search?updated-max=2019-07-25T15:03:00-07:00&max-results=7&start=7&by-date=false
Centaurea grbavacensis, Rebublica Macedonia, 2008. Ένα φυτό που παρουσιάστηκε λανθασμένα ως ενδημικό της γειτονικής χώρας, αφού αυτό δεν ισχύει και το είδος αυτό φύεται και σε άλλα ελληνικά βουνά.