1.5.24

Η ΑΝΝΑ ΤΖΗΚΑ στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 2024-φωτο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 2024 στη Θεσσαλονίκη, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αναδεικνύει το δυναμικό και την καινοτομία της περιοχής μας.
Η παρουσία του ρομπότ Sophia ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, συμβολίζοντας τη διασταύρωση της τεχνολογίας, της δημιουργικότητας και της ανθρώπινης ευφυΐας και παράλληλα αναδεικνύοντας τις προόδους στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.
Στα πλαίσια των πολύθεματικών ομιλιών που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω ως συντονίστρια στη συζήτηση "Τουρισμός και Νέες Τεχνολογίες" όπου παρουσιάστηκαν καινοτόμες πρωτοβουλίες με την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βελτίωση των εμπειριών τουρισμού και προσέλκυση επισκεπτών.
Ευχαριστώ πολύ την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Νίκο Τζόλλα.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης ξεχώρισα:
1. Την απάντηση της Sophia στην ερώτησή μου «Πώς μπορεί να προστατευθεί η ανθρωπότητα από τις ψεύτικες ειδήσεις που σχετίζονται με πορνογραφικό υλικό και δημιουργούνται από Τεχνιτή Νοημοσύνη;». Μεταξύ των άλλων, αναφέρει ως λύση την «εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού», πράγμα που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του οργανισμού «ΟΠΕΣΚΕ».
2. Ένα μικρό «ρομποτάκι» σε σχήμα λουλουδιού, για την υποστήριξη παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού.