17.4.24

Η Ρένα Αθανασοπούλου με «Τάσεις φυγής σε παράλληλο σύμπαν» στην Αθήνα σε δύο μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις. 9 και 10 Μάϊου 2024

Η εικονογραφημένη μουσικοποιητική συλλογής της Ρένας Αθανασοπούλου με τίτλο «Τάσεις φυγής σε παράλληλο σύμπαν» θα παρουσιαστεί στην Αθήνα σε δύο μοναδικές μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις
με εξαιρετικούς συμμετέχοντες στο πάνελ και το καλλιτεχνικό μέρος.
   

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Zatopek Book Cafe (Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, Αθήνα, Τηλ. 2117351013) στις 19:00.

Την εκδήλωση συντονίζει η Μαρία Παπαδοπούλου, Marketeer στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ομιλητές θα είναι η Βάσια Σταθά, Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων, Χορογράφος, η Ασημίνα Ξηρογιάννη, Φιλόλογος, Θεατρολόγος, Ποιήτρια και ο Στέφανος Κοζάνης Μουσικός, Δρ. Μηχανικός του Ε.Μ.Π.
   
Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 7μ.μ. το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Θέσις 7 Art Cafe (Αγίου Φιλίππου 7, Mοναστηράκι, Αθήνα, Τηλ. 21 6900 0790).
Την εκδήλωση συντονίζει η Μαρία Παπαδοπούλου, Marketeer στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ομιλητές θα είναι η Ιωάννα Αλεξανδρή, Δρ. Θεατρολογίας, Επιμελήτρια Βιβλίων, η Μαντώ Μάκκα, Συγγραφέας, Αρθρογράφος και ο Στέφανος Κοζάνης, Mουσικός, Δρ. Μηχανικός του Ε.Μ.Π.

Και στις δύο παρουσιάσεις θα ακολουθήσει θεατρική απαγγελία της Ρένας Αθανασοπούλου με μουσική συνοδεία από τον Στέφανο Κοζάνη. Στη συνέχεια θα ερμηνευτούν πρωτότυπα κομμάτια και η εκδήλωση θα κλείσει με ένα δικό τους τραγούδι σε Α΄ πανελλήνια εκτέλεση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας.
  

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ :
Πρόκειται για μια συλλογή με 41 ποιήματα που συνοδεύονται από σκίτσα σχεδιασμένα με κάρβουνο και κλυδωνίζονται θεματικά ανάμεσα στην ερωτική υπέρβαση και τα σύγχρονα αδιέξοδα. Το βιβλίο περιέχει CD και QR CODE με απαγγελία της ποιήτριας και συνθέσεις του μουσικού και πολυοργανίστα Κώστα Μαργαρίτη για να μπορούν οι αναγνώστες να απολαύσουν τα ποιήματα και ηχητικά με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και ατμοσφαιρική τους ερμηνεία. Σημαντική αφορμή για τη δημιουργία του ήταν η επιθυμία να έχουν ολοκληρωμένη πρόσβαση στα ποιήματα και οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης. Στον πρόλογο και στο οπισθόφυλλο έχουν παραθέσει κριτικές η κα Κούλα Αδαλόγλου (διακεκριμένη ποιήτρια, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας) και ο κος Αριστοτέλης Παπαγεωργίου (φιλόλογος, θεατρολόγος, κριτικός/αρθρογράφος).

PROMO VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=W2lOidIxGwA&t=4s

Κριτικές για το βιβλίο : https://www.protoporia.gr/a8anasopoyloy-rena-taseis-fyghs-se-parallhlo-sympan-9786180040890.html


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ :

Η Ρένα Αθανασοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην παιδαγωγική του θεάτρου και αριστούχος διπλωματούχος λυρικού τραγουδιού και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής. Επίσης έχει σπουδάσει θέατρο στο Πανεπιστήμιο Freie του Βερολίνου και στην Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον έχει κάνει σπουδές δημιουργικής γραφής και εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, κόμικ, σκηνογραφία, ενδυματολογία, φωτογραφία, βίντεο).

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη συγγραφή σε ηλικία 6 ετών. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Έχουν δημοσιευθεί ποιήματά της και θεατρολογικές μελέτες και έχουν αναρτηθεί ηλεκτρονικά εικονογραφημένα λογοτεχνικά βιντεοπρότζεκτ και μελοποιημένοι στίχοι. Παράλληλα έχει εικονογραφήσει βιβλία και παραμύθια. Ανά διαστήματα έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες καλύπτοντας μεγάλα καλλιτεχνικά φεστιβάλ.

Ακόμα έχει παρουσιάσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, καθώς και για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Τέλος έχει διδάξει θέατρο σε σχολεία και εργαστήρια και έχει πραγματοποιήσει επιμορφώσεις και εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα : www.renavox.gr