7.11.23

Ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς με αφορμή το 7ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας στην Κοζάνη-Φωτο

"Ο πολιτισμός αναπνέει και δημιουργεί ορίζοντες αισθητικής με σημαντικούς φορείς στην περιφέρεια της Ελληνικής επικράτειας...
Μακριά από τον αυτισμό του Αθηνοκεντρικού κράτους με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και το όραμα των προσωπικότητων που τα υπηρετούν, δημιουργούνται πλέον τοπόσημα πολιτισμού.
Τα τελευταία χρόνια σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές δράσεις που τιμούν τη δημιουργία και συνομιλούν επί ίσοις όροις με την διεθνή κοινότητα.
Μία από αυτές τις δράσεις είναι και το Συμπόσιο Λογοτεχνίας που διοργανώνει το περιοδικό Παρέμβαση στην Κοζάνη.
Με συνέπεια και συνέχεια και χωρίς την ουσιαστική στήριξη της κεντρικής διοίκησης ο Καραγιάννης Βασίλης και η Δήμητρα Καραγιάννη έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό θεσμό που υπηρετεί την Λογοτεχνία.
Η Ελλάδα πλέον αναπνέει πολιτιστικά με τον τρόπο που και η διεθνής κοινότητα ορίζει τον πολιτισμό και στην περιφέρεια της κάθε χώρας.
Είναι η ώρα η Διοίκηση της χώρας και οι εθνικοί χορηγοί να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις δράσεις αυτές, που είναι και υψηλού επιπέδου, δημιουργούν πολιτιστική διπλωματία πολλαπλώς και δίνουν επενδυτικές ανάσες στις τοπικές κοινωνίες."