30.8.23

O νέος επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και η υπεύθυνη τύπου

Λευκός καπνός βγήκε σχετικά με το Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. O νέος επικεφαλής του Γραφείου, o
πως εγκαίρως είχε ενημερώσει η Voria.grπου όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα ενισχυθεί ως δομή, θα είναι εξ Αθηνών.

Πρόκειται για έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, τον διευθυντή του πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη. 
Το όνομα αποκάλυψε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης στο Διοικητήριο.

Ο κ. Μπεκίρης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκεται μια φορά την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τα ζητήματα του Γραφείου και φυσικά της περιοχής, ενώ όλη η δομή θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, στη θεσμική αρμοδιότητα του οποίου είναι και η συγκεκριμένη δομή.

Εκείνος όμως που θα αναλάβει να τρέξει το Γραφείο και να δημιουργεί την ατζέντα του είναι ο Θεσσαλονικιός οικονομολόγος, Γιάννης Παπαγεωργίου, που ανήκει στη νέα γενιά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και έχει κεντρική θέση στον κομματικό μηχανισμό της Πειραιώς.

Επίσης, επικοινωνιακά το Γραφείο θα αναλάβει η δημοσιογράφος, Έλενα Σώκου, που είναι και υπεύθυνη για τα περιφερειακά ΜΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Γραφείο κρίθηκε ότι πρέπει να συνεχίσει ενισχυμένο τη λειτουργία του, διότι είναι κρίσιμο να αποτελέσει έναν δίαυλο συνεχούς και αξιόπιστης επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση των θεμάτων όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ως μια δομή που θα αναδεικνύει ζητήματα, ενώ θα επιδιώκει την επίσπευση λύσεων σε ζητήματα που ανακύπτουν παρέχοντας στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση την εικόνα της τοπικής κοινωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι όποιες ενστάσεις και αμφιβολίες εκφράστηκαν για την αξία της συγκεκριμένης δομής «εξαφανίστηκαν» από τη στιγμή που για μια σειρά από ζητήματα ουσίας στην περιοχή η ενημέρωση που είχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποδείχτηκε ελλειμματική. Όπως για παράδειγμα η άνοδος του κόμματος «ΝΙΚΗ», που στην Αθήνα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, διότι δεν υπήρχε η σχετική ενημέρωση και επαφή με την τοπική κοινωνία στη Βόρεια Ελλάδα.

Από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να πάρει τη βουλευτική έδρα του στην Α' Θεσσαλονίκης κατέστη σαφές ότι το Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα αποκτούσε νέα υπόσταση και αυξημένες αρμοδιότητες με ουσιαστικό ρόλο.
 Όπερ και εγένετο.