30.8.23

Έγγραφη Διαμαρτυρία ΠΕΦΦΕΕ για το θέμα των ταυτοτήτων

Η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. με την παρούσα επιστολή εκφράζει την συμπαράσταση της στις διαμαρτυρίες των φωτογράφων , φωτορεπόρτερ και συναδέλφων του κλάδου που θίγονται δραματικά, εξαιτίας των αποφάσεων περί μη λήψης φωτογραφιών από τους επαγγελματίες του κλάδου που αφορούν τα νέα δελτία ταυτοτήτων, διαβατήρια κλπ, και την αντικατάσταση τους από δημοσίους υπαλλήλους, αστυνομικούς ή εταιρείες.

Είναι πολύ σημαντικό μέσα στα χρόνια οικονομικών κρίσεων να μην δυσχεραίνεται η ζωή των επαγγελματιών και των οικογενειών τους που, αυτή η απασχόληση, αποτελεί κύριο μέσο εργασίας και εσόδου. Ήδη το επάγγελμα του φωτογράφου , φωτορεπόρτερ κλπ. Τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την άνοδο της τεχνολογίας (κινητά τηλέφωνα) και από τους ερασιτέχνες χρήστες.


Η ΠΕΦΦΕΕ δεν είναι ενάντια στην Ψηφιακή αναβάθμιση και στην εξέλιξη της ζωής. Πιστεύουμε ότι και οι νέες ταυτότητες πρέπει να εκδοθούν αλλά και να εξελιχθεί η καθημερινότητα με καινοτομίες. Αυτό που δεν στηρίζει είναι να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω εις βάρος νόμιμων επαγγελματιών. Η τεχνολογία πλέον παρέχει την δυνατότητα να προωθούνται τα κατάλληλα αρχεία από τα φωτογραφία στα αστυνομικά τμήματα που εκδίδουν ταυτότητες και έτσι κανένας να μην χάσει την δουλειά του.

Κάτω τα χέρια από το φωτογραφικό επάγγελμα και τις φωτογραφικές, φωτοειδησεογραφικές υπηρεσίες.

Για το ΔΣ του Σωματείου
Πρόεδρος                             Γεν. Γραμματέας

Κουτρουμάνος Βασίλειος      Βούτος Ανδρέας