20.8.21

Tesla Bot, το νέο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla-ΦΩΤΟ

Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για ένα απτό δείγμα του τρόπου με τον οποίο η Tesla και ο Elon Musk «αντιλαμβάνονται» το μέλλον. Όπως μπορείτε και εσείς να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες, το Tesla Bot, το οποίο παρουσιάστηκε από τον ισχυρό άνδρα της Tesla χθες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Al Day», είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο υιοθετεί πολλές από τις τεχνολογίες που συναντάμε σήμερα στα αυτοκίνητα της πρωτοπόρου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αμερικανικής εταιρείας.



Το Tesla Bot έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί «τις επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες ή βαρετές δουλειές που δεν αρέσει στους ανθρώπους να κάνουν». Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Elon Musk, «η φυσική εργασία θα είναι μια επιλογή στο μέλλον χάρη στα ανθρωποειδή ρομπότ». Ως γνωστόν, ο CEO της Tesla είναι οπαδός του δόγματος του «καθολικού βασικού εισοδήματος», ωστόσο όπως ο ίδιος επανέλαβε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Tesla Bot «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα ρομπότ να είναι σε θέση να αναλάβουν τα επικίνδυνα καθήκοντά μας».

Σε ότι αφορά τις βασικές… τεχνικές περγαμηνές του, το Tesla Bot έχει ύψος 1,73 μ. ζυγίζει 57 κιλά, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που φτάνει τα 8 χλμ./ώρα.Κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, το Tesla Bot διαθέτει μία οθόνη στο «πρόσωπό» του για να εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες και χέρια σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνα των ανθρώπων. Επιπρόσθετα, είναι εξοπλισμένο με 40 μηχανικά συστήματα: 12 στα χέρια, 12 στους βραχίονες, 12 στα πόδια, 2 στα κορμό και 2 στο λαιμό.

Ακόμα πιο σημαντικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι το Tesla Bot διαθέτει 8 κάμερες, ανάλογες με εκείνες του συστήματος Autopilot, έναν υπολογιστή FSD, καθώς και νευρωνικά δίκτυα βίντεο με πολλές κάμερες. Σύμφωνα με την Tesla, τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα εξασφαλίζουν στο Tesla Bot την δυνατότητα «να περιηγηθεί στον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να εκπαιδευτεί με αυστηρότητα».Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρωτότυπο του Tesla Bot μέσα στο 2022.


Η συνέχεια και σχετικό βίντεο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ