17.6.21

ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, με αναμονή πολλών ωρών για τους πολυπόθητους... τουρίστες!!!!

[Τηλεοπτικοί σταθμοί (όπως ο Οpen) σήμερα, 3 μέρες μετά τη δημοσίευσή μας, αποκαλύπτουν πως το πρόβλημα] ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ χωρίς λύση!
Αρχές Ιουνίου, μετά από διαμαρτυρίες ξενοδόχων για πολύωρες καθυστερήσεις στην διέλευση τουριστών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη "κλιμακίου" από τον Πρόεδρο της ΕΞΕΠ Ηρακλή Τσιτλακίδη, τον Πρόεδρο της Tourist Accommodations Γιώργο Βειδαμενίδη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Δίου Ολύμπου Γεωργίου Καραλή και τον Αντιπρόεδρο της Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας / Olympus-Pieria Hoteliers Association Γιώργο Ζώβα, τους Ευζώνους.
Μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Κώστα Σιμόπουλο συντάχθηκε επιστολή προς τους αρμόδιους, στην οποία τονίζεται η επιτακτική η ανάγκη για ΑΜΕΣΗ στελέχωση και οργάνωση των χερσαίων συνόρων λόγω των πολλαπλάσιων ελέγχων σχετικά με την προ covid εποχή.


Ήδη το ημερολόγιο γράφει 17 Ιουνίου, οι φορείς και οι τοπικές αρχές, έχουν ενημερωθεί, τα αιτήματα έχουν γίνει,  μα το πρόβλημα παραμένει.
Τουρίστες που έπρεπε να κάνουν προχθές 
 check in στις 9 πμ σε ξενοδοχείο της Πιερίας κατόρθωσαν να το κάνουν στις 4μμ, με σχεδόν 20 ώρες αναμονής στο αυτοκίνητο!!
 Τόσο καλά δηλαδή. 
Κατά τα άλλα, από το αρμόδιο Υπουργείο καλλιεργούνται προσδοκίες για "καλύτερη χρονιά" στον τουρισμό, μας ενοχλεί να μας έχουν στο πορτοκαλί και όχι στο πράσινο κάποιες χώρες παραδοσιακά "πελάτες" μας, αλλά εμείς, οι τοπικοί βουλευτές, η κυβέρνηση αποδεικνύονται ανίκανοι να βρουν λύσεις "χθες"...


Οι φωτογραφίες που βρήκαμε στο προφιλ του κ. Ζόβα, δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Προμαχώνα λόγω διαφόρων προβλημάτων και κυρίως (άκουσον -άκουσον) της έλλειψης προσωπικού...Θαρρείς και μόλις προχθές ξυπνήσαμε και είδαμε μπροστά μας τις ανάγκες του τουριστικού κλάδου, του τουρισμού και αιφνιδιαστήκαμε...!

Πληροφορίες του OlymposVoice. Blogspot.com αναφέρουν πως η κατάσταση απασχόλησε βουλευτή, αλλά από ότι καταλαβαίνετε, λόγω πολιτικού πολιτισμού, δεν πήγε να γυρίσει ανάποδα το τραπέζι στο γραφείο του κ.  Χάρη Θεοχάρη.
Αναρωτιέμαι, αν θα άντεχαν όλοι οι ιθύνοντες του τουρισμού, αναμονή 6, 8, 10 ωρών ίσως και περισσότερων, μέσα στο αυτοκίνητό τους, για να φτάσουν στον τουριστικό προορισμό τους.
Είμαι βέβαιος πως όχι.
Αυτή είναι η λογική απάντηση.
Αλλά αυτοί μάλλον ταξιδεύουν ως VIP και δεν ...νοιώθουν το πρόβλημα, ούτε τον ήλιο στο πρόσωπό τους. Κυρίως όμως δε νοιάζονται για την αγωνία των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου που αγωνιούν για το παρόν τους. 
Για το μέλλον είναι πολύ μακριά να συζητάμε, όταν το παρόν δε μας εγγυάται αυτό το...μέλλον!
Ίσως θα έπρεπε να απευθυνθούν στον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, που έχει λόγους να ενδιαφερθεί περισσότερο από ότι η κεντρική εξουσία, καθώς η επανεκλογή του είναι η μόνη προοπτική του στα "πολιτικά" πράγματα και τα δικά του σχέδια.

Είναι τόσο λυπηρό, όλοι να τα ξέρουν όλα και κανείς να μη ξέρει ποια είναι η λύση. Η γνωρίζουν τη λύση αλλά δεν έχουν το reflex να την υλοποιήσουν.

Αυτή η χώρα λόγω των πολιτικών της και της νοοτροπίας της, είναι αυτοκαταστροφική.
Χρειάζονται άμεσες λύσεις.
Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν; 
Σύμφωνα με το σχέδιο "Ελλάδα 2.0" που παρουσίασαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,
 λεφτά υπάρχουν!!! 
Δεκάδες εκατομμύρια θα πέσουν στην ελληνική αγορά, στο δρόμο της νέας, νέας προοπτικής, της Ελλάδας του αύριο! 
Οπότε, μη στεναχωριέστε....
Ας κοιμηθούμε όλοι ήσυχοι !!!
Λεφτά υπάρχουν λέμε.