11.9.20

«Ξέφυγε» στον Τσαβούσογλου ότι η Γερμανία μηχανορραφούσε να σύρει την Ελλάδα σε συνθηκολόγηση

Σε συνέχεια της αναφοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ελληνοτουρκικής «συμφωνίας» στο Βερολίνο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης,
ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Πέμπτη ότι Ελλάδα και Τουρκία επρόκειτο να προβούν σε κάποια κοινή δήλωση στις 7 Αυγούστου. Η οποία δεν έγινε τελικά, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, λόγω της ανακοίνωσης της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας τμηματικής οριοθέτηση ΑΟΖ. «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι απογοητευμένη με την Ελλάδα», σημείωσε ο Τσαβούσογλου.


Από τα συμφραζόμενα εξάγεται λογικά το συμπέρασμα ότι η Γερμανία αποπειράθηκε να σύρει τη χώρα μας σε κάποια συμφωνία – συνθηκολόγηση με την Τουρκία, η οποία δεν προχώρησε λόγω της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας και τώρα αποσαφηνίζεται ο λόγος που μια σειρά από εκσυγχρονιστές (Ιωακειμίδης, Μπίστης) εγκάλεσαν τον Νίκο Δένδια επειδή δεν ενημέρωσε προηγουμένως τη Γερμανία -για τη συμφωνία με την Αίγυπτο- και έτσι «χάλασε» τον διάλογο με την Τουρκία.

Ποιον διάλογο «χάλασε» ο Δένδιας; Τη συνθηκολόγηση που μεθόδευε η Γερμανία; Για αυτό «χαλάστηκαν» οι εκσυγχρονιστές;

Βεβαίως, στον πυκνό πολιτικό χρόνο που έχει μεσολαβήσει τον τελευταίο μήνα, οι πατριωτικές δυνάμεις που διαπερνούν οριζόντια το πολιτικό φάσμα, κατάφεραν να διασώσουν την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις μας έδωσαν μια σειρά από ισχυρά μαθήματα αποτροπής στους νεο-οθωμανούς εισβολείς, διαμηνύοντας προ ημερών ότι εάν η Τουρκία αποτολμήσει στρατιωτική κλιμάκωση θα υποστεί καθολική συντριβή.

Οι πατριωτικές δυνάμεις, δηλαδή η κοινωνική δεξιά και οι σοσιαλπατριώτες (πρώην «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ»), είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ξεκαθαρίζουν σε όλα τα επίπεδα ότι, δεν θα επιτρέψουν συνθηκολόγηση της χώρας απέναντι σε μια ανατολική δεσποτεία, σε ένα φονταμενταλιστικό καθεστώς τζιχαντιστών με κοστούμια.

Δεν θα επιτρέψουν την εκχώρηση του ορυκτού μας πλούτου στον γερμανο-ρωσικο-τουρκικό άξονα.
Διαβάστε τη δήλωση Τσαβούσογλου:

«Πριν από επτά χρόνια εκκινήσαμε το ενεργειακό μας πρόγραμμα.

»Ήρθαμε σε επαφή με την Ελλάδα.

»Ως αποτέλεσμα συνήψαμε συμφωνία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

»Επρόκειτο να κάνουμε κοινή δήλωση στις 7 Αυγούστου.

»Ωστόσο, η Ελλάδα, πίσω από την πλάτη μας, ήλθε σε διπλωματική συμφωνία με την Αίγυπτο.

»Η Ελλάδα και η Τουρκία δεν είναι έτοιμες να διαλεχθούν.

»Η Άνγκελα Μέρκελ είναι απογοητευμένη με την Ελλάδα.
»Η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της», είπε.


https://www.tribune.gr/politics/news/article/689973/xefyge-ston-tsavoysogloy-oti-i-germania-michanorrafoyse-na-syrei-tin-ellada-se-synthikologisi.html