25.8.20

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε φτάσει στο παρά πέντε.

Το succes story της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης φαντάζει όλο και πιο απόμακρο.
Όσα περισσότερα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά , τόσο δυσκολότερο φαίνεται να είναι να πειστεί ο κόσμος για τη σοβαρότητα του προβλήματος.
Η δια νόμου επιβολή της μάσκας με τον φόβο του προστίμου έχει ήδη προκαλέσει τραγελαφικές καταστάσεις . Πρόσφατα γνωστό μου άτομο μου εκμυστηρεύτηκε ότι πριν 5 μήνες του έδωσαν 2 μάσκες για να φοράει στην επιχείρηση όπου εργάζεται . Αυτός χρησιμοποιεί την μια καθημερινά . Τη φοράει στον χώρο της εργασίας του , φεύγοντας τη βάζει στην τσέπη και την άλλη μέρα την ξαναχρησιμοποιηθεί. Γλιτώνει βέβαια το πρόστιμο , αλλά δεν το λες και κοινωνική υπευθυνότητα.
Το ίδιο φοβάμαι ότι θα γίνει και στα σχολεία . Θα στέλνουμε το παιδί μας με μάσκα spider man και θα μας γυρνάει σπίτι με Μπομπ Σφουγγαράκης , γιατί την αντάλλαξε με τον φίλο του.
Αυτή η συμπεριφορά είναι αντανάκλαση της έλλειψης σοβαρότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση στον προγραμματισμό της υγειονομικής κρίσης. Τα εκατομμύρια που έδωσε σε φίλους καναλάρχες και μπλόγκερ για να αποθεώνουν το έργο της δεν είναι πολιτικός σχεδιασμός.
Ξεκινάνε τα σχολεία και δεν έχει ανακοινωθεί αν οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν παρουσιαστούν στις θέσεις τους.
Στην Ιταλία για παράδειγμα ήδη έχουν γίνει προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών και έχουν φροντίσει να βρεθούν αίθουσες για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων.
Η πολιτική της κυβέρνησης "μέρα μέρα το βλέπουμε και αλλάζουμε ρότα" ούτε στους πολίτες ούτε στην αγορά δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας.
Ας τελειώσει ο κ. Μητσοτάκη επιτέλους τις διακοπές του.
Είναι ώρα να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τους επιστήμονες για να εκπονήσουν όλοι μαζί ένα σοβαρό προγράμματα για την επόμενη μέρα . Έχουμε φτάσει στο παρά πέντε.