29.6.20

ΔΙΑΚΟΠΕΣ στην Πιερία για να στηρίξουμε τον φίλο, τον γείτονα, τον συμμαθητή. Διαφορετικά η τουριστική σεζόν δε σώζεται

Γράφει ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος
Ασχολούμαι με τα κοινά χρόνια τώρα και καθημερινά αφουγκράζομαι την αγορά.Το Σαββατοκύριακο...με την οικογένειά μου πήγαμε για μπάνιο και φαγητό.Μίλησα με επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού και για ακόμα μια φορά τους άκουσα να λένε ότι ''η χρόνια δεν σώζεται''...
 Με τα μέτρα που ισχύουν λόγω κορωνοϊού αλλά και το lockdown των γειτονικών χωρών , παραδοσιακών πελατών της περιοχής μας , από 25.000 τουρίστες που υπήρχαν άλλες χρονιές τέτοια εποχή, η Παραλία "δουλεύει" με μόλις 1300. 
Ο Δήμος και το Επιμελητήριο Πιερίας προσπαθούν και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. 
Τα μέτρα που παίρνονται δεν μπορούν να αναχαιτίσουν την επικείμενη καταστροφή. Είναι ατομική μας ευθύνη των πολιτών της Πιερίας, όποιο Ευρώ διαθέτουμε για το καλοκαίρι , λίγα για τους περισσότερους , να το αφήσουμε στον τόπο μας.
 Στον φίλο , τον συγγενή , τον γείτονα , τον συμμαθητή , σε αυτούς που στήριζαν τόσα χρόνια την οικονομία της Πιερίας, την έβαλαν στον χάρτη και με τον επαγγελματισμό τους την ανέδειξαν σε τουριστικό προορισμό.
 Ζούμε σε έναν ευλογημένο από τη φύση τόπο , με μοναδική ομορφιά και έμπειρους επαγγελματίες, έτοιμους να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
 Φέτος, όλοι οι Πιερείς ας κάνουμε τουρισμό στον τόπο μας.
Θα το βρούμε μπροστά μας .