13.5.20

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τις προτάσεις του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην τουριστική οικονομία του τόπου, καθώς και...
για τον συντονισμό της συνολικής προσπάθειας, προκειμένου να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος, παρουσίασε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Τουρισμού Χ.Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Μ.Κόνσολα, τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, οι Βουλευτές Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη – Παπδημητρίου, Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, οι Δήμαρχοι Δίου – Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, Πύδνας – Κολινδρού Ανέστης Μανώλας, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά -Λάμπρου, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας Γρηγόριος Βεϊδαμενιδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.
Ειδικότερα, ο κος Κουκοδήμος έκανε λόγο για μείωση της τουριστικής σεζόν στην Πιερία καθώς με «χαμένο» ουσιαστικά τον Μάιο και τον Ιούνιο προκύπτει αναμφισβήτητη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις τεράστιες συνέπειες τόσο για την τουριστική οικονομία του νομού, όσο και για τους μικρομεσαίους τουριστικούς επιχειρηματίες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος μιλώντας για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Κατερίνης τόνισε ότι «Ήδη ο δήμος μας θα εφαρμόσει μείωση μισθωμάτων σε όλα τα τουριστικά ακίνητα στο παραλιακό μέτωπο, Μηδενικό στους ΚΧ», ενώ όπως είπε: «Επιπλέον ζητήσαμε από τον υφυπουργό Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλο τη δυνατότητα κλιμακωτής μείωσης του μισθώματος από τους επαγγελματίες λόγω της μειωμένης τουριστικής Προτείνουμε άμεση μείωση σε ποσοστό 50%, του αναλογούντος ανταλλάγματος χρήσης των παραχωρηθησόμενων εκτάσεων και επιπλέον επανεξέταση του ποσοστού μείωσης για τους μήνες που θα γίνει χρήση αιγιαλού λόγω περιορισμένης επισκεψιμότητας».

Σε ό, τι αφορά επιπλέον τις προτάσεις του Δήμου Κατερίνης για την επανεκκίνηση του τουρισμού στον τόπο μας ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων τρία σημαντικά σημεία:
Φέτος στον τουρισμό δεν θα λειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις. Χρειάζεται ένα πλέγμα μέτρων που έχει να κάνει με την επιδότηση της εργασίας, αλλά και ένα πλέγμα προστασίας των εργαζομένων που δεν θα καταφέρουν να βρουν δουλειά φέτος.
Η ΚΥΑ για τον αιγιαλό να προβλέπει τη δυνατότητα να μισθώσουν μεγαλύτερη έκταση οι επιχειρήσεις
Να υπάρξει ειδική επιχορήγηση στους δήμους για πρόγραμμα προβολής και ανάδειξης του εσωτερικού τουρισμού.