26.5.20

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ Ο Κατερινιώτης “βράχος” του Ολυμπιακού έτοιμος για το μεγάλο βήμα!ΦΩΤΟ

Τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό έχουν δείξει την προτίμηση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Φυσικά μέσα σε
αυτούς περιλαμβάνονται και αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου.
Στο Λιμάνι υπάρχει ικανοποίηση για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής και αρκετοί ποδοσφαιριστές της U19 χτυπάνε την πόρτα της πρώτης ομάδας. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Γκοτζαμανίδης.

Γεννημένος πρωταθλητής
Πρόκειται για έναν ικανό στόπερ που μπορεί να την ίδια ευκολία να αγωνιστεί και σαν αμυντικό χαφ προσφέροντας μια ακόμη λύση στον εκάστοτε προπονητή. Ο 18χρονος (γεννημένος 25/1/2001) είναι ψημένος στον Πρωταθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία.


Η φυσική εξέλιξη και το επόμενο βήμα

Ο Νίκος Γκοτζαμανίδης έκανε όλη την πορεία στα τμήματα υποδομής. Το επόμενο βήμα είναι να κάνει την πρώτη του συμμετοχή με την μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι μέσα στη λίστα των παιδιών που θα ακολουθήσει την ομάδα στην προετοιμασία.

Μπορεί ο πιτσιρικάς να μη βιάζεται, αλλά η ομάδα του θα πρέπει να βιαστεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι από το εξωτερικό τον έχουν παρακολουθήσει στα ντέρμπι της U19 και με την Εθνική ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον του ανήκει.
Στα 14 του έγινε μέλος του Ολυμπιακού. Από την πρώτη του χρονιά στον σύλλογο αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της U15 και μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Την επόμενη σεζόν έγινε μέλος της U17 όντας ο μικρότερος της συγκεκριμένης ομάδας. Με 25 συμμετοχές είχε ενεργό ρόλο στην κατάκτηση και αυτού του πρωταθλήματος.

Την περσινή χρονιά ήταν στυλοβάτης της U17 και κατάκτησε άλλο ένα πρωτάθλημα με τα “ερυθρόλευκα”.
Πλέον ανήκει στην U19 του συλλόγου και είναι πάλι ο βενιαμίν αυτή της φουρνιάς. Φέτος λοιπόν έχει αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια και έχει πετύχει τρία γκολ. Μάλιστα, οι περισσότερες συμμετοχές του είναι 90λεπτες δείγμα του πόσο τον υπολογίζει ο Ρικάρντο Πέρες.
Ένας ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του Γκοτζαμανίδη δεν θα μπορούσε να μην είναι μέλος της Εθνικής ομάδας. Ήταν μέλος και αρχηγός της U16 που κατέκτησε το Aegean Cup μέσα στην Τουρκία. Παράλληλα έγινε ντεμπούτο στην U17 σε ένα τουρνουά που έγινε στην Κροατία. Στο πρώτο του παιχνίδι σκόραρε στο 3-2 επί της αντίστοιχης ομάδας της Γερμανίας.