9.4.20

ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΩΣΤΙΚΟΥ* ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: "δουλεύουμε μέσα στον πόνο και στο θάνατο"

Φίλες και φίλοι
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγείας, που ήταν αφιερωμένη στο Νοσηλευτικό προσωπικό, θα ήθελα με πολύ σεβασμό να σταθώ μπροστά σε όλους τους Υγειονομικούς, που διακονούν τον τομέα της Υγείας, και να τους ευχαριστήσω για το περίσσευμα καρδιάς και αλτρουισμου, που προσφέρουν κάθε μέρα στους ασθενείς τους.
Οι Νοσηλευτές, αποτελούμε ακρογωνιαιο λίθο του ΕΣΥ, ειμασταν παρόντες ΧΘΕΣ, δίνουμε τον αγώνα μας ΣΉΜΕΡΑ και θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε και ΑΎΡΙΟ για να διασφαλίσουμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας.
Ειναι αλήθεια ότι δουλεύουμε μέσα στον πόνο και στο θάνατο, είναι αλήθεια ότι οι βάρδιες μας εξαντλουν, είναι αλήθεια ότι σπάνια ακούμε έναν καλό λόγο, είναι αλήθεια ότι δεν αμοιβομαστε καλά....
Αλλά...
Ακολουθώντας τα κελεύσματα της Φλωρενς Ναϊτινγκέιλ, προσπαθούμε καθημερινά να νικήσουμε για τους ασθενείς μας, να εξοστρακισουμε τον αόρατο εχθρό, 
να βάλουμε το λιθαράκι μας για να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές μας.
Βρεθήκαμε ξαφνικα σε έναν κόσμο που άλλαξε ραγδαία μέσα σε λίγες μέρες, εξαιτίας ενός ιού του CoViD19,
σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία , που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της ασύμμετρης αυτής απειλής, σε μία Ευρώπη που αρνείται να ξυπνήσει από το λήθαργο της και να αντιδράσει γρηγορα.
Φίλες και φίλοι
Οι ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ οφείλουμε να κρατήσουμε, να μην τα παρατήσουμε, να κάνουμε το χρέος μας προς τον συνάνθρωπο και να χαρίσουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στα χείλη των συνανθρώπων μας.
Κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός!!!

* Κωστίκου Μαρία
Νοσηλεύτρια Msc PHd(c)
Πρόεδρος Συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας
Γ.Γ ΕΝΕ Μακεδονίας Θράκης