22.3.20

ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την προστασία μας από τον κορονοιό και τους συνομωσιολόγους.Γράφει ο Ευσταύθιος Ματσαρίδης. Καθηγητής πυρηνικής φυσικής

Καλημέρα καλοί μου άνθρωποι.
Σας παρακαλώ να διαβάσετε με προσοχή τους παρακάτω προβληματισμούς μου χωρίς φόβο και πανικό

διότι η γνώση δίνει δύναμη.
Τις τελευταίες ημέρες πολλά ειπώθηκαν για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την οποία διανύουμε. Έχουμε μάλιστα την τύχη το κράτος μας να αντιδρά και σωστά και εγκαίρως ... σπάνιο για την Ελλάδα μας. 

Οι αρχές ενημερώνουν τον λαό και σωστά και εγκαίρως.
Ταυτόχρονα όμως στο διαδίκτυο παρατηρείται ένα όργιο θεωριών συνωμοσίας που παραπλανούν τους πολίτες με καταστροφικά αποτελέσματα! 
Στην επίλυση αυτού του προβλήματος θα προσπαθήσω να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις.
Αυτά που συνήθως παραλείπουν να αναφέρουν οι συνωμοσιολόγοι που αντιτίθενται στο επιστημονικά αποδεδειγμένο "ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ" "ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ" κλπ (θέλω να πιστεύω από άγνοια και όχι από δόλο) είναι τα εξής:


1. Οι συγκρίσεις απωλειών από COVID 19 με απώλειες από την εποχική γρίπη ή και άλλες ασθένειες είναι πλασματικές-παραπλανητικές-ψευδείς. Αυτό διότι αφορούν στοιχεία ασθενών που έχασαν την ζωή τους από ασθένειες που έχουν κλείσει τον κύκλο τους στο παρελθόν. Έχουν μεν διακυμάνσεις αλλά γενικά ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον σταθερός στον χρόνο. Στην περίπτωση του COVID 19 οι νεκροί θα αυξάνονται γεωμετρικά (μέχρι να νοσήσει πάνω από το 50% των κατοίκων). Επομένως τα αποτελέσματα που σας αναφέρουν είναι εντελώς παραπλανητικά!

2. Όταν οι νεκροί φτάσουν τους μερικές δεκάδες οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις εντατικές θα είναι πολύ πολύ παραπάνω από τους 600 + που είναι το δυναμικό ΜΕΘ της Ελλάδος. Στην συνέχεια και σε συνδυασμό με την παράλληλη καταπόνηση του ιατρικού προσωπικού από τον ιό (θα νοσήσουν και πάρα πολλοί ιατροί) θα αρχίσουμε να έχουμε θύματα από αδυναμία περίθαλψης καθημερινών περιπτώσεων λόγω της κατάρρευσης του συστήματος (αυτοκινητιστικά ατυχήματα, εγκαύματα, καρδιαγγειακά, εγκεφαλικά, ..... ακόμα και δαγκώματα φιδιών). Αυτές οι παράπλευρες απώλειες θα οφείλονται στον ιό αν και δεν θα πεθαίνουν από αυτόν. Άρα δεν θα χτυπά μόνο τα γεροντάκια!
3. Ο ιός Covid 19 μπορεί να έχει μικρά ποσοστά θνησιμότητας στις μικρές ηλικίες αφήνει αρκετά συχνά όμως επικίνδυνα "κουσούρια" (πνεύμονες, ζωτικά όργανα, νευρικό σύστημα) και μειώνει σημαντικότατα το προσδόκιμο ζωής πράγμα που οι συνωμοσιολόγοι ποτέ δε αναφέρουν!
4. Η φοβερή αύξηση των κρουσμάτων θα επιφέρει εκθετική αύξηση τόσο των εστιών μόλυνσης (clusters) όσο και των "οδών" (path) επιμόλυνσης μειώνοντας προοδευτικά την αποτελεσματικότητα του κατ οίκου περιορισμού μέχρι σχεδόν να αχρηστευτεί. Με απλά λόγια λόγω των πολλών φορέων της μόλυνσης θα είναι τόσες πολλές οι εστίες που δεν θα ξέρουμε από που να φυλαχτούμε. Θα χάσουμε δηλαδή το ποιο αποτελεσματικό όπλο καταπολέμησης του ιού πριν τα εμβόλια και τα φάρμακα!
6. Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων θα αυξηθεί η πιθανότητα μετάλλαξης του ιού σε stams τα οποία ενδέχεται να είναι εξαιρετικά ποιο ανθεκτικά (αντίο πρόοδο για εμβόλιο και φάρμακα δυστυχώς φτου και από την αρχή). Θα μπορούσε επίσης να μεταλλαχθεί σε πολύ πιο θανατηφόρα μορφή. Ή ακόμη χειρότερα σε συνδυασμό των δύο!
4. Ο σοβαρός κλονισμός του ψυχικού κόσμου των γιατρών. Μέχρι τις "άγριες" καταστάσεις της πανδημίας η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών αγωνιζόταν με όλες τις δυνάμεις για την ζωή του ασθενούς τους αφήνοντας την απόφαση στον Θεό! Τώρα πλέον αναγκάζονται οι ίδιοι να μπουν στον ρόλο του Θεού και να αποφασίσουν ποιος θα νοσηλευτεί στην εντατική δηλαδή ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Αυτό συχνά κλονίζει τον ψυχικό κόσμο (εξαερώνοντας αισθήματα όπως αυτά της καλοσύνης αγάπης και ευτυχίας) πολλές φορές και μόνιμα (ανεπιστρεπτί)! Με λίγα λόγια μεγάλο μέρος των ηρώων αυτών θα μετατραπούν σε άδειες ψυχές. Άδειες ψυχές στις οποίες εμείς θα κληθούμε μετά την κρίση να εμπιστευτούμε την υγεία μας και την υγεία των μελών της οικογένειάς μας!


7. Ο Πανικός που θα προκληθεί από την μεγάλη αύξηση των περιστατικών .... κλπ κλπ κλπ

Θα μπορούσα να συνεχίζω να απαριθμώ αλλά νομίζω ότι σας αρκούν και τα πρώτα έξι για να καταλάβετε την πλάνη τόσο των συνωμοσιολόγων όσο και των θυμάτων τους.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα που ανέφερα θα αρχίσουν να συμβαίνουν στο κοντινό μέλλον (εικοσιτετράωρα)! 
Υπάρχουν όμως χώρες που πλέον συμβαίνουν.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν την εμπειρία των άλλων χωρών (Ιταλία, Ισπανία Αγγλία, ΗΠΑ κλπ) ... κάτι σαν μηχανή του χρόνου και νιώστε τον πόνο που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε οι Έλληνες σύντομα αν δεν πειθαρχήσουμε στις κρατικές οδηγίες.

Οι συμπολίτες οι οποίοι διαδίδετε και υπερασπίζεστε ανακρίβειες (θεωρίες συνωμοσίας) .... σκεφτείτε πόσο μισητοί θα γίνετε στον κόσμο που εξαπατήσατε. 
Μετά από τέτοιο εγκλεισμό ο καθένας είναι πρόθυμος να πιστέψει κάτι που θα δικαιολογήσει την έξοδο από την προσωρινή φυλακή του.
Αξίζει τον κόπο για ένα σκίρτημα του εγωισμού σας (της εγωπάθειάς σας);
Τόσα κόμπλεξ έχετε; 
Για να αποδείξετε ότι δεν είστε ηλίθιοι διατυπώνοντας κάτι που οι άλλοι αγνοούν είστε έτοιμοι να διαδώσετε και υπερασπισθείτε οποιοδήποτε ψέμα; 
Έστω και αν είναι θεωρία συνωμοσίας;
Δεν αξίζει τον κόπο φίλοι μου. 
Πέστε μια συγνώμη σε όσους άθελά σας εξαπατήσατε και πάμε να μειώσουμε όσο μπορούμε το κακό!
ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ... ΚΑΙ ...
ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ τόσο προς τις αδικαιολόγητες εξόδους αλλά και ως προς την παραπληροφόρηση συμπολιτών μας!!!

Φιλικά Ευστάθιος Ματσαρίδης
Κατερίνη 20200322 0745