23.3.20

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Δικηγόρου Β. ΝΟΥΛΕΖΑ στον Υπουργό Υγείας κ.Β. Κικίλια:"Αν χρειασθεί θα σας επιδώσω αύριο κιόλας Εξώδικη Δήλωση - Πρόσκληση..."

Επιχειρώ να επικοινωνήσω τηλεφ/κώς με το γραφείο του Υπουργού Υγείας κ Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ να θέσω για τα ληφθέντα μέτρα
αντιμετώπισης του COVID 19 τα εξής ερωτήματα.

Κε Υπουργέ,

1 .ΓΙΑΤΙ δεν επιτάσσονται άμεσα από την Κυβέρνηση με ΠΝΠ και ΚΥΑ ενόψει της κρισιμότητας της επιδεινούμενης κατάστασης και του σοβαρότατου κινδύνου περαιτέρω εξάπλωσης και διάδοσης του φονικού COVID- 19 που προκαλεί καθημερινά νέα κρούσματα στην χώρα μας, όλα τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα Ιατρεία και Ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου ασφαλισμένοι ή μη πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου να ζητούν τήν δωρεάν( με δαπάνη του δημοσίου) διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου( Test) που κοστίζει 140-300€ σήμερα, ώστε να γνωρίζουν άν έχουν μολυνθεί ή όχι από τον κορωνοιό.
Ειδικά πολίτες τρίτης ηλικίας ή όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες
2. ΓΙΑΤΙ δεν επιτάσσονται οι Ιδιωτικές Κλινικές ώστε να φιλοξενούνται σε κλίνες ΜΕΘ που θα δημιουργηθούν για τον σκοπό αυτόν νοσούντες πολίτες με δαπάνη του Δημοσίου ή των Ασφαλιστικών φορέων τους αλλά και Φαρμακευτικές Αποθήκες, ώστε να εξασφαλισθεί το αναγκαίο υγειονομικό υλικό (Μάσκες, γάντια προστασίας,  Αναπνευστήρες) για το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων,  που παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις.
Θεωρώ η Κυβέρνηση σας,  που ομιλεί συνεχώς για ανάληψη ατομικής ευθύνης και ζητά περισσότερους περιορισμούς από τούς πολίτες που έχει θέσει σε αναγκαστική καραντίνα για να προστατευτούν από τον COVID 19, οφείλει για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας να λάβει πέραν από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και τον εγκλεισμό, με αυστηρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις,  την κοινωνική απομόνωση σοβαρά πρόσθετα μέτρα.
Σας γνωρίζω αν χρειασθεί θα σας επιδώσω αύριο κιόλας Εξώδικη Δήλωση - Πρόσκληση με τα ανωτέρω ερωτήματα με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου,  που θα κοινοποιήσω νόμιμα στον κ Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος