20.3.20

20-3-2020 3 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - στα 495 τα κρούσματα στην Ελλάδα - κλειστές αύριο οι λαϊκές αγορές

Τα 495 έχουν φθάσει μέχρι σήμερα Παρασκευή τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 31 νέα, σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε σήμερα εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα 84 εκ των κρουσμάτων είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 90 εξ αυτών νοσηλεύονται, ενώ 20 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταλήξει άλλοι τρεις άνθρωποι, δύο στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη, ανεβάζοντας στους εννέα τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη.

Ήδη 19 άτομα τα οποία ασθένησαν έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα καταγράφονται στην Αθήνα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί περισσότερα από 7.000 δείγματα,

Τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, σε 184 χώρες, ξεπερνούν τις 256.000, ενώ περισσότεροι από 10.500 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού, με την Ευρώπη να παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας. Σημείωσε επίσης, ότι παγκοσμίως καταγράφεται το 15% των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αναφέρει στην χθεσινή ενημέρωσή του ο κ. Τσιόδρας, ειδική ομάδα της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, υπό την κ. Β. Σύψα από το εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, εκτίμησε πως βάσει των έως τώρα δεδομένων, έχουμε περίπου 2.000 με 3.000 περιστατικά κορονοϊού στην Ελλάδα.