εμφατικό τρόπο, εκδηλωθείσα δυσαρέσκεια του Αντώνη Σαμαρά και με τα τηλεοπτικά πάνελ να βρίθουν προσώπων που εντάσσονται ευρύτερα στο σκληρό μέτωπο της επονομαζόμενης πατριωτικής δεξιάς (Σάββας Καλεντερίδης, Φράγκος Φραγκούλης κλπ) ήρθε και ένα ραντεβού που συζητείται πολύ. Σε γνωστή ταβέρνα του Παγκρατίου συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες ο Πάνος Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά συνδέονται μεν φιλία αλλά δεν ήταν μόνοι τους το τραπέζι Μαζί τους βρέθηκαν κοινοί φίλοι και στελέχη των ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες από συμμετείχαντες στην ομήγυρη δεν κυριάρχησαν μόνο τα σχόλια για την απώλεια κιλών του Πάνου Καμμένου αλλά έγινε και μία συζήτηση που υποδηλώνει σοβαρές διεργασίες στα ...δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.
Η δεύτερη συνάντηση μετά την πρώτη επίσημη
Η πρώτη συνάντηση των δύο και μάλιστα δημόσια είχε γίνει πέρσι τον Ιανουάριο στο γραφείο του προέδρου των ΑΝΕΛ στη Βουλή. Τότε συναντήθηκαν αναφορικά κάλεσμα που είχε απευθύνει ο κ Καμμένος στον κ Μπαλτάκο για τη δημιουργία κοινού μετώπου Συζήτησαν εκλογική συνεργασία με σκοπό της δημιουργία ενός ευρέως πατριωτικού μετώπου και απηύθηναν προσκλητήριο σε 45 πρώην υπουργούς της ΝΔ που βρίσκονταν εκτός Βουλής αλλά η προσπάθειά τους δεν ευοδώθηκε.
Τότε ο Πάνος Καμμένος δήλωνε: «Με τον κύριο Μπαλτάκο έχουμε μια στενή σχέση εδώ και χρόνια. Συνεργαστήκαμε στενά στην υπόθεση της Ζήμενς. Έχουμε κοινους προβληματισμούς. Η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών μας οδηγεί στο να μοιραστούμε ότι συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν από κοινού αποφασίσει την παράδοση του ονόματος Μακεδονία, κάτι στο οποίο και οι δυο μας αντιτιθέμεθα. Κάναμε μια συζήτηση , μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία.»
Και ο κ. Τάκης Μπαλτάκος συμπλήρωνε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει έναν αμιγώς δεξιό χαρακτήρα. Είναι ένα κόμμα που λείπει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς υπάρχουν 45 πρώην Υπουργοί της Ν.Δ εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Όσοι εξ αυτών δεν θέλουν ή δεν μπορούν ΟΚ. Σε αυτούς θέλουμε να απευθυνθούμε για τη δημιουργία ενός ευρέος πατριωτικού μετώπου με σκοπό πλέον την προσπάθεια έτσι ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών».
Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και φαίνεται πως οι συνθήκες ωριμάζουν για αυτό που προετοίμαζαν πέρσι τον Ιανουάριο.