3.2.20

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ αναφέρουν ότι στο σχεδιασμό για 20 νέα κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών είναι και η ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Διαψεύδει ο Δήμος Κατερίνης.

Τη δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας,

θα πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ατόμων (υπήρχε και στην Μόρια σχεδιασμό αλλά οι 2.800 έχουν γίνει 25.000 και άνω).
Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου.Για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).




Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
πριν λίγο (4μμ) με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook διαψεύδει: 

"Επειδή τις τελευταίες ώρες, με αφορμή δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, διακινούνται σενάρια για ενδεχόμενο εγκατάστασης στην Πιερια, κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων, ο Δήμος Κατερινης διευκρινίζει πως καμία κρατική υπηρεσία ή φορέας της κυβέρνησης δεν έχει έλθει σε επαφή με τη δημοτική αρχή και καμία απολύτως είτε επίσημη είτε άτυπη ενημέρωση υπάρχει στο Δήμο Κατερινης για αυτό το θέμα."