2.3.20

Το κοινό των ζευγαριών που κάνουν καλό σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη

Μια έρευνα αποκάλυψε το κοινό "μυστικόν" των ζευγαριών με καλή σεξουαλική ζωή

Σε αντίθεση με ό, τι μας λένε οι ταινίες, οι τηλεοπτικές εκπομπές και τα μέσα ενημέρωσης, τα ζευγάρια


δεν είναι αναγκαίο να είναι άγρια και σεξουαλικά περιπετειώδη για να έχουν μια καλή σεξουαλική ζωή. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, βρήκε έναν πιο ρεαλιστικό προγνωστικό παράγοντα μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής που δεν έχει να κάνει με το σεξ: η ανταπόκριση των συντρόφων, σε ό,τι αφορά την οικειότητα.
"Η σεξουαλική επιθυμία τείνει να υποχωρεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, με πολλά ζευγάρια να μην διατηρούν την επιθυμία τους στις μακροχρόνιες σχέσεις τους", εξηγούν οι ερευνητές. Αλλά τελικά, διαπίστωσαν ότι η απλή ανταπόκριση στις ανάγκες ενός συντρόφου και η ανάγκη τους να αισθάνονται ξεχωριστοί και εκτιμημένοι μπορούν στην πραγματικότητα να αυξήσουν τα συναισθήματα της σεξουαλικής επιθυμίας, ειδικά για τις γυναίκες.

Η Μεθοδολογία

Οι ερευνητές, από τη Σχολή Ψυχολογίας του Baruch Ivcher στο Ισραήλ και το Πανεπιστήμιο του Rochester, ζήτησαν από 100 ζευγάρια να κρατήσουν ένα ημερολόγιο σχέσεων για έξι εβδομάδες. Κάθε ένας κατέγραψε τα συναισθήματα της σεξουαλικής επιθυμίας καθώς και το πόσο αισθάνονταν ότι ανταποκρινόταν ο σύντροφος τους. Κατέγραψαν επίσης το πόσο ξεχωριστούς και πολύτιμους τους έκανε να αισθάνονται ο σύντροφος τους καθημερινά.

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, η ομάδα διαπίστωσε ότι όταν ένας συμμετέχων αντιλαμβανόταν ότι ο σύντροφός τους ανταποκρίθηκε, ήταν πιο σεξουαλικά επιθυμητοί σε αυτούς.

Πώς να καλλιεργήσεις την ανταπόκριση στη σχέση σου

"Οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι ο σύντροφος τους ανταποκρίνεται, πιστεύουν ότι κατανοεί και εκτιμά τις ανάγκες τους, καθώς και ότι ανταποκρίνεται στους στόχους τους", ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης Gurit E. Birnbaum. "Αυτό είναι σημαντικό, επειδή δείχνει ότι δεν νοιάζεστε μόνο για την ευημερία του συντρόφου σας, αλλά ότι καταλαβαίνετε πραγματικά τις επιθυμίες και τις ανάγκες του."

Για να καλλιεργήσεις την ανταπόκριση στη σχέση σου, ο Birnbaum συνιστά να αφιερώσεις χρόνο για να μιλήσεις και να ακούσεις τον σύντροφό σου καθημερινά, χωρίς διακοπή. Αυτή η πνευματική οικειότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σεξουαλική οικειότητα αλλά και ικανοποίηση.






https://www.womenonly.gr/sex/arthro/to_koino_ton_zeugarion_pou_kanoun_kalo_seks_symfona_me_tin_epistimi-130999321/