7.5.24

Η κριτική της δικηγόρου, διαμεσολαβήτριας ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ για το μυθιστόρημα BLACK PEARL του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου.

"Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του Black Pearl αστυνομικού μυθιστορήματος του Θεοχάρης Μπικηρόπουλος θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την κριτική μου:Μου άρεσε ιδιαίτερα αυτό το βιβλίο λόγω της πολυπλοκότητας της ιστορίας. 
Κατά τη διάρκεια του μυθιστορήματος, μας συστήνονται διάφοροι χαρακτήρες, οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν διαπράξει τις δολοφονίες. Τα άλλοθί τους είναι πολύπλοκα και ταιριάζουν μεταξύ τους σαν παζλ. 
Όταν διάβαζα, δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους επιβάτες, θα μπορούσε να έχει διαπράξει το έγκλημα ειδικά όταν κατέληξαν όλοι νεκροί. 
Με το μυστήριο άλυτο όλα είχαν ξεκαθαρίσει: 
το κλειδί της πλοκής ήταν πάντα μπροστά μου! To Black Pearl επιτρέπει στους αναγνώστες να λύσουν κι αυτοί τους φόνους 
Είναι φανταστικό γιατί, ως αναγνώστες, μπορούμε να προσπαθήσουμε να βρούμε ποιος είναι ο δολοφόνος σε αυτή την ιστορία και να υποψιαστούμε κάποιον. 
Το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα μεταφέρει τον αναγνώστη σε δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί με το πιο ενδιαφέρον πράγμα να είναι όταν ξεκινάει η έρευνα να προσπαθείς να βρεις τον δολοφόνο και είναι ενδιαφέρον να δεις πώς εξελίσσεται η πλοκή πόσο μάλλον όταν ο συγγραφέας τιμωρεί τους "υποψήφιους" ενόχους - δολοφόνους,  με τον θάνατο. Με όλους όσους έχουν διαπράξει έγκλημα νεκρούς, ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος;"