5.3.24

Σεβασμό στον πλανήτη, στην ανακύκλωση, στην καταπολέμηση των αποβλήτων. Η Μόδα, η τέχνη και η δημιουργία. Συμμετείχε η διακοσμήτρια Ειρήνη Μητούδη. ΦΩΤΟ

Ένα «ταξίδι» στην δημιουργία με την χρησιμοποίηση αποκλειστικά ανακυκλώσιμων υλικών ολοκληρώθηκε με πληθώρα χρωμάτων και διηγήσεων αλλά και σπουδαίων μηνυμάτων.
Μονοχρωμίες:
«Όσο πιο περιορισμένα είναι τα μέσα, τόσο ισχυρότερη είναι η έκφραση».
Τα λόγια του Pierre Soulages ήταν η παρότρυνση στους δημιουργούς για το θέμα της «Νέα Παραλία Νέα Πασαρέλα 9».
Αφετηρία της σκέψης ήταν το εννοιολογικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα, που χαρακτηρίζεται από τη χρήση ενός μόνο χρώματος και την απουσία αναπαράστασης, με τη μονοχρωμία να γίνεται μέσο έκφρασης ριζοσπαστισμού πολλών καλλιτεχνών.
Πέρα από την δημιουργία είναι εύκολο να μαντέψει κάνεις τη σημασία του μηνύματος που εδώ και 9 χρόνια ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» θέλει να μεταφέρει: τον σεβασμό στον πλανήτη, στην ανακύκλωση, στην καταπολέμηση των αποβλήτων και φυσικά έναν υπεύθυνο προβληματισμό για τη βιομηχανία ένδυσης.
Πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις, ένα εξερευνητικό ταξίδι στην παλέτα της φαντασίας των 21 δημιουργών που συμμετείχαν και στα προσωπικά τους μηνύματα, μέσα από τα 38 κοστούμια τους.
Μεταξύ των δημιουργών η διακοσμήτρια, Ειρήνη Μητούδη, που διηγήθηκε την ιστορία της δημιουργίας της, τα υλικά που χρησιμοποίησε και τα μηνύματα που εκπέμπει αυτή η πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση.

Διοργάνωση: Σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας
Επιμέλεια: Bernard Cuomo
Με την υποστήριξη του:
MOMus Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης




























ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : 
https://www.facebook.com/eirini.mitoudi?locale=el_GR
&
OlymposVoice