20.8.23

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ: «Ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου, για να αλλάξουμε το δήμο μας. Είμαστε η αλλαγή που όλοι επιθυμούν στο δήμο Κατερίνης.»

Ο φαρμακοποιός, Ανέστης Μυστρίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ- ΝΤΟΥΜΟΣ για δήμαρχος» σε συνέντευξή του στο OlymposVoice μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η απόφασή του, να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχει στόχο να συμβάλει «στη βελτίωση του δήμου Κατερίνης, στη βελτίωση των δομών και των υποδομών, την προσέγγιση επενδύσεων σε ένα σύγχρονο περιβάλλον ώστε να ζουν καλύτερα τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές».
  

1. Τι σας οδήγησε στην απόφασή σας να είστε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές;

Δύο ήταν οι λόγοι που με ώθησαν να κατέβω με τον συνδυασμό του κ. Ντούμου. Ο πρώτος,  η αδυναμία του νυν δημάρχου να παράξει το έργο -τόσο ποιοτικό όσο και ποσοτικό-, που είχε υποσχεθεί στις προηγούμενες εκλογές και ο δεύτερος το όραμα να δημιουργήσουμε τον δήμο πρότυπο που όλοι ονειρευόμαστε. 
Δε θέλουμε πολιτικούς. 
Θέλουμε ανθρώπους να αγαπούν τον τόπο, ανθρώπους με όραμα.
Ένα όραμα που εμπνέει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Ντούμος , ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που έχει ως στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα δήμο πρότυπο, έναν δήμο ευρωπαϊκό, έναν δήμο που όλοι επιθυμούμε και ονειρευόμαστε!

2. Επιλέξατε τον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ του κ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟΥ. Ποιά ήταν τα κριτήρια για αυτή σας την απόφαση;

Τα κριτήρια για την απόφασή μου να συνταχτώ με τον αξιότιμο Γιάννη Ντούμο ήταν κατ΄αρχήν η πετυχημένη του επαγγελματική πορεία, η οικονομική του επιφάνεια, που αποδεικνύει ότι είναι ανεξάρτητος, δεν βιοπορίζεται από την πολιτική.Επίσης σημαντικό κριτήριο ήταν το διαχρονικό ενδιαφέρον του για τα κοινά, στηρίζοντας πρωτοβουλίες, συλλόγους, αθλητικά σωματεία. Είναι άνθρωπος της προσφοράς και σε αυτά έχουμε κοινό βηματισμό. 
Έκρινα λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να συμπράξω με σπουδαίους ανθρώπους, μαζί με τους δεκάδες συνυποψήφιους που επέλεξε ο Γιάννης Ντούμος για τον συνδυασμό νίκης. 

3. Οδεύουμε προς τις εκλογές της αυτοδιοίκησης και το κλίμα είναι μέσα σε βαθιά όξυνση. Πως εξηγείται αυτό το σκηνικό «πόλωσης» που δεν το είδαμε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ;

Είναι ορθή αυτή η διαπίστωση. Προσωπικά μπήκα στην εκλογική μάχη του Οκτωβρίου, με διάθεση και χαρά, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά στην πορεία, διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας πόλεμος, που προφανώς προκύπτει από την εμμονή της νυν διοίκησης του δήμου να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο, ενώ έχασε το έρεισμα που είχε στην τοπική κοινωνία. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι, κοιτώντας στις αναρτήσεις μου λ.χ. στα social media, στα οποία ακόμη και στην καλόπιστη κριτική μου ή τις φωτογραφίες που δημοσιεύω, τα φερέφωνα και άτομα του περιβάλλοντος του δημάρχου, επιτίθενται, προκαλούν μάλιστα με εριστικό τρόπο. 
Προσωπικά δε θα τους ακολουθήσω.
Είμαι μέσα στον κόσμο, μαζί με τον κόσμο, καταγράφω τα προβλήματα, αλλά και τα όνειρά τους, τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους και γι΄αυτά θα αγωνιστώ. 
Για έναν καλύτερο δήμο.
Για το συμφέρον του δήμου και των δημοτών και όχι το προσωπικό μου συμφέρον όπως οι αντίπαλοί μας.

4. Είστε ένας άνθρωπος με πλούσια δράση. Τι είναι αυτό που θα βάζατε πρώτη προτεραιότητα εάν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς ;

Δεν είναι θέμα προτεραιοτήτων, αλλά μιας ολιστικής θεώρησης της κατάστασης, να ολοκληρώσουμε τυχόν έργα που είναι σε εξέλιξη ή καθυστερούν ή που πρέπει να προτείνουμε, να θέσουμε τις βάσεις για τις υποδομές που θα αλλάξουν την εικόνα του δήμου, τόσο της Κατερίνης όσο και των χωριών και να βάλουμε μπρος τις μηχανές για έργο που θα μεταμορφώσει το δήμο, θα του προσδώσει ταυτότητα και θα αλλάξει την Κατερίνη. 
Όλα αυτά είναι δεδομένο ότι θα έχουν αντίκτυπο στον δημότη. 
Πρέπει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
 Μεταμορφώνοντας το δήμο, θα βελτιωθεί και η καθημερινότητα του δημότη μας. 
Μπορούμε και θα το πετύχουμε.
Στις 8 Οκτωβρίου 2023, οι συμπολίτες μου και η νέα γενιά, που σπουδάζει και θέλει να επιστρέψει στην Κατερίνη και τα χωριά μας, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μια αυτοδιοικητική πρόταση με περιεχόμενο και ουσία όπως επίσης κι έναν Δήμαρχο με Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους με αρχές και αξίες που θα αλλάξουν την εικόνα με τη δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού δήμου.
  

5. Βλέπουμε ότι συμμετέχετε σε πολλές εκδηλώσεις, επισκέπτεστε τα χωριά, τις γειτονιές, την πόλη. 
Τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες; 
Ποια προβλήματα σας μεταφέρουν;

Η σχέση μου με τον κόσμο, με τους συμπολίτες μου είναι πρώτα από όλα μια σχέση ανθρωπιάς.
33 χρόνια στο φαρμακείο μου, γίνομαι αποδέκτης κατ΄ αρχήν των θεμάτων υγείας και κατά δεύτερον, όλων όσων απασχολούν τον άνθρωπο. Η επαφή φαρμακοποιού –πολίτη είναι ξεχωριστή γιατί δημιουργεί αμφίδρομη σχέση και διαπροσωπικές σχέσεις.
Είμαστε κοντά κάθε στιγμή, για τις πρώτες βοήθειες, για την ώρα ανάγκης, με διάθεση προσφοράς και με περίσσευμα αγάπης.
Πάντα ανταλλάσσουμε σκέψεις, ιδέες, έπιανα και πιάνω τον σφυγμό τους, το σφυγμό της κοινωνίας μας. 
Πολλά τα προβλήματα, προβλήματα της καθημερινότητας, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής, με την ανεργία, με την καθαριότητα, με το περιβάλλον, με τα αδέσποτα, με την ύδρευση, με το πράσινο, με το οδικό δίκτυο και πολλά άλλα κατά περιοχές, δημοτικά διαμερίσματα ή γειτονιές.
Προβλήματα που κανονικά σε μια πετυχημένη δημαρχιακή θητεία δεν θα έπρεπε να υφίστανται. 
Καμαρώνει κανείς για την πόλη μας και δεν το ξέρουμε;
  

6. Γιατί οι δημότες πρέπει να επιλέξουν το συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ και τον κ. Γιάννη ΝΤΟΥΜΟ για δήμαρχο;

Γιατί έχουν δείγματα γραφής από έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία που έφτασε μόνος του πολύ ψηλά και το ίδιο θα πράξει και στον δήμο μας, γιατί πλέον, θα εστιάσει όλη του την ενέργεια στον τόπο μας. Στους συνανθρώπους μας. Δε γίνονται όλα φυσικά από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά με μέθοδο, σχεδιασμό, εργατικότητα  και αποτελεσματικότητα είμαι πεπεισμένος ότι ο δήμος Κατερίνης, θα μεταμορφωθεί. 
    

7. Ποιο είναι το προσωπικό σας σύνθημα και ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους δημότες;

Στην πορεία της ζωής μου, έχω αποδείξει την εργατικότητα, την υπευθυνότητα, τη μαχητικότητα και το ήθος μου. 
«Γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα».
Αυτό είναι το δικό μου μότο και αντικατοπτρίζει αυτό που ακριβώς είμαι. 
Από αυτό το σύνθημα, πηγάζει και η αποφασιστικότητά μου, να συμμετέχω στα κοινά, στην αυτοδιοίκηση, γιατί όχι μόνο θέλω, αλλά μπορώ να προσφέρω.
Η απόφασή μου, να είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχει στόχο να συμβάλω όσο μπορώ στη βελτίωση του δήμου Κατερίνης, στη βελτίωση των δομών και των υποδομών, την προσέγγιση επενδύσεων σε ένα σύγχρονο περιβάλλον ώστε να ζουν καλύτερα τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.

8. Τι θέλετε να πείτε στους δημότες για τις δημοτικές εκλογές και τη δική σας υποψηφιότητα; Γιατί να σας ψηφίσουν;

Πολύ σεμνά, με σύνεση και εντιμότητα, θέλω να πω, πως ήρθε η ώρα, που θέλω και μπορώ να αξιοποιήσω προς όφελος των συμπολιτών μου, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου.
Εμπειρίες από τη θητεία μου στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ως διοικητής, όπου πρόσφερα έργο αναγνωρισμένο από την πλειοψηφία των πολιτών του νομού.
Δοκιμάστηκα με επιτυχία στο νοσοκομείο της Κατερίνης, παράγοντας τεράστιο έργο σε τέσσερα χρόνια με ηθικές διαδικασίες, αποδεδειγμένα και το εισπράττω αυτό από τον κόσμο. 
Όποιος πιστεύει ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ή ότι μπορεί να τον ξεγελάσει, κάνει τραγικό λάθος. 
Ο λαός βλέπει και κρίνει. 
Με την εμπειρία της διοίκησης του Νοσοκομείου Κατερίνης, πιστεύω ότι μπορώ με τον ίδιο τρόπο, να συνεισφέρω στην κοινή προσπάθεια που ξεκινά, με τις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου.
Γι΄ αυτό ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου, την υποστήριξή τους, για να αλλάξουμε το δήμο μας. 
Να είναι σίγουροι ότι θα τον αλλάξουμε.
Μπορεί να ακούγομαι ρομαντικός άνθρωπος αλλά είμαι ρεαλιστής. 
Χτίζουμε και προσφέρουμε. 
Χτίζουμε για να μπορούμε να προσφέρουμε.
                  


Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 05/06/63 στην Κατερίνη.
· Φαρμακοποιός, διατηρεί 33 χρόνια φαρμακείο στην Κατερίνη ( Θεσσαλονικης 39).
· Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας
· Διετέλεσε διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, από το 2016 έως το 2020.
Στη διάρκεια της θητείας του:
· Ιδρύθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Κατερίνης
· Η Τ.ΟΜ.Υ. στο παλιό νοσοκομείο.
· Ανακαινίστηκε και αξιοποιήθηκε το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου εξοικονομώντας ποσά από ενοίκια που δίδονταν σε ιδιώτες.
· Το Νοσοκομείο αύξησε το προσωπικό του κατά 30%.
· Εκσυγχρονίστηκε με νέα μηχανήματα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού,
· Αυξήθηκαν συνολικά τα έσοδα του Νοσοκομείου από 13.000.000 σε 19.000.000 ευρώ.
. Συγκεντρώθηκαν δωρεές εκατομυρίων ευρώ , λόγω της κοινωνικής δράσης και της ηθικότητας διαχείρισης.
.Προεγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Νοσοκομείου με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων .

· Υπήρξε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Πιερίας για πολλά χρόνια (2006 – 2019)
· Έχει πλούσια δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους, εθελοντικές ομάδες και στη Σχολή Γονέων Κατερίνης.
· Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό και νομικό Σαββατούλα Φιλοκώστα και έχουν τρία παιδιά.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.



PHOTO GALLERY