20.8.23

Το καλό σεξ απογειώνει την καριέρα σας!

Ως άνθρωποι είμαστε βιολογικά σχεδιασμένοι να αναζητούμε την ευχαρίστηση,αλλά, στο σημερινό κόσμο, αυτό μπορεί να είναι εύκολο να το ξεχάσουμε. Αφιερωνόμαστε στις καριέρες μας, στις οικογένειές μας και στους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες, και πολύ συχνά δεν σκεφτόμαστε καν πόσο υγιές θα ήταν να σταματήσουμε και να αφιερώσουμε χρόνο για να κάνουμε κάτι ευχάριστο, όπως καλό σεξ.

Τι σημαίνει καλό σεξ;

Σε μια πρόσφατη μελέτη, με τίτλο Magnificent Sex, η ψυχολόγος και σεξοθεραπεύτρια Dr Peggy J Kleinplatz και οι συνάδελφοί της από το Πανεπιστήμιο της Οττάβα στον Καναδά συνειδητοποίησαν ότι, ενώ ολόκληρα τμήματα της βιβλιοθήκης ήταν αφιερωμένα στο κακό σεξ (και πώς να το βελτιώσουμε), δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου βιβλιογραφία αφιερωμένη στο καλό σεξ. Οι ερευνητές στρατολόγησαν ανθρώπους από όλο τον κόσμο σε όλο το φάσμα ηλικιών, φύλων και σεξουαλικότητας – οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν κάνει, κάποια στιγμή στη ζωή τους, πραγματικά καλό σεξ.

Μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων, οι ερευνητές άρχισαν να δημιουργούν μια εικόνα για το πώς είναι το καλό σεξ. «Ένα από τα πρώτα εκπληκτικά ευρήματα», γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης, «ήταν η παράξενη ομοιότητα στις περιγραφές. Αυτό μας βοήθησε να σιγουρευτούμε αρκετά ότι όλοι μιλούσαν για την ίδια εμπειρία.» Παρά τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ο κάθε συμμετέχων έκανε σεξ, την ίδια στιγμή, όλοι ένιωθαν τα ίδια πράγματα: απόλυτη απορρόφηση στη στιγμή, βαθιά σύνδεση με το σύντροφό τους και προθυμία να αναλάβουν μερικά συναισθηματικά ρίσκα.


Τι λέει η ειδικός

Η dr. Λίζα Τέρνερ, ψυχολόγος, αναφέρει ότι ενώ οι άντρες χάνουν την ενέργειά τους με τον οργασμό, οι γυναίκες αντιθέτως αντλούν δύναμη και κερδίζουν σε καθαρότητα σκέψης, τονίζοντας ότι όσες τα πηγαίνουν καλά στην κρεβατοκάμαρά τους, τα πηγαίνουν καλά και στο γραφείο.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το 28% των γυναικών σπάνια, ή ποτέ, επιτυγχάνουν πλήρη οργασμό και πολλές προσποιούνται τον οργασμό.

Η Turner υποστηρίζει ότι οι καλοί οργασμοί ενισχύουν την υγεία και τη συγκέντρωση και βοηθούν τις γυναίκες να αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά, Η ίδια συμπληρώνει: «οι άνθρωποι ελκύονται από την ενέργεια και μάλιστα μέσω της σεξουαλικής ενέργειας αποκτάς και περισσότερη δύναμη. Γι’ αυτό οι γυναίκες που είναι ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή, ελκύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τους μελλοντικούς τους εργοδότες ή συναδέλφους».

Φυσικά τη σεξουαλική σας ενέργεια δεν μπορείτε να τη συμπληρώσετε στο βιογραφικό σας, μπορείτε όμως να κάνετε λίγο πιο «πικάντικη» τη ζωή στην κρεβατοκάμαρα και να παρατηρήσετε την αλλαγή και στην επαγγελματική σας ζωή.

Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Γνωρίζοντας ότι μπορεί να είναι πρόκληση να αφιερώσετε χρόνο για σεξ όταν δεν τον διάθετετε είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε. 
Αν και μπορεί να αισθάνεστε οτιδήποτε άλλο εκτός από σέξι, να προγραμματίζετε χρόνο για σεξ ή για αυνανισμό, τουλάχιστον είναι ένας απλός τρόπος να διασφαλίσετε ότι θα συμβεί.
Εάν σας προκαλεί νευρικότητα να κάνετε αυτό το πρώτο βήμα, μπορείτε να αποφύγετε τη δέσμευση προγραμματίζοντάς το για μία φορά. Καθώς κατανοείτε τα οφέλη της τακτικής σεξουαλικής επαφής, μπορεί να γίνει πιο συχνά προγραμματισμένα.

Ακόμα κι αν έχετε σύντροφο, εξερευνήστε τη σεξουαλικότητά σας και το σώμα σας μόνοι, χωρίς τον/τη σύντροφό σας. Δεν μπορείτε να καθοδηγήσετε σωστά κάποιον άλλο για να σας φέρει σε οργασμό, εάν δεν γνωρίζετε το πως. Δεν είναι ντροπή να αυνανίζεστε και γενικά θεωρείται πολύ ευεργετικό για την υγεία.

Η σεξουαλική σας υγεία και η γενική υγεία σας συνδέονται άμεσα. Εάν έχετε ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας ή λαμβάνετε φάρμακα που μειώνουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, χαλαρώστε που δεν δίνετε προτεραιότητα στο σεξ. Εάν ανησυχείτε για το σώμα σας και δεν αισθάνεστε άνετα γυμνοί, δοκιμάστε να ασκήσετε την ουδετερότητα του σώματος για να μπείτε σε ένα πιο ήρεμο και χαλαρό μέρος.
Τα οφέλη του οργασμούΈρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που απολαμβάνουν τακτικά τον οργασμό, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι επιτυχημένες στη δουλειά τους.

Βελτιώνει την κυκλοφορία στα όργανα αυξάνοντας τους υγιείς ιστούς. 

Οι γυναίκες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι ψυχικά υγιείς.

Ο οργασμός βοηθά στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης για τη βελτίωση της πέψης και της διάθεσης και στην πρόληψη του καρκίνου.

Ενισχύει τα επίπεδα οιστρογόνων σε φυσιολογικές τιμές για να διατηρεί τους κολπικούς ιστούς ελαστικούς.

Προστατεύει από την οστεοπόρωση και τις καρδιακές παθήσεις.

Προκαλεί βαθιά χαλάρωση ενισχύοντας τα επίπεδα ενδορφίνης και αποβάλλοντας την κορτιζόλη (ορμόνη που απελευθερώνεται από τα επινεφρίδια) από το σώμα.

Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στη διατήρηση και επιδιόρθωση των ιστών και προάγει το υγιές δέρμα.

Ενισχύει τα κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις έως και 20%, βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης!

Θεραπεύει τις ημικρανίες και βοηθά στη θεραπεία άλλων τύπων πόνου αυξάνοντας τα όρια πόνου (ένα μπόνους κατά την προετοιμασία για τον τοκετό!)

Αυξάνει το επίπεδο της ορμόνης ωκυτοκίνης, η οποία συνδέεται με το πάθος, τη διαίσθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την ορμόνη του δεσμού και της επιτυχίας!

Ο σημερινός τρόπος ζωής και η κατάσταση του μυαλού σας είναι να βρίσκεστε σε συνεχή κατάσταση άγχους και εγρήγορσης, το τελευταίο πράγμα που θέλει το σώμα σας να κάνει είναι σεξ ή άσκηση – που σημαίνει ότι δεν θα έχετε τα οφέλη του οργασμού! 
σώμα σας μπαίνει σε λειτουργία επιβίωσης και απλώς ανησυχεί για τη διατήρηση του εαυτού του.
Οι γυναίκες χωρίς σύντροφο ή οι διαζευγμένες υποφέρουν από απογοήτευση και κατάθλιψη και νιώθουν θυμό λόγω έλλειψης οργασμού.




ΠΗΓΗ https://www.oloygeia.gr