25.1.23

«Μουσεία Πόλης στην Ελλάδα: Αναγκαιότητες, οράματα και προκλήσεις. Μια συζήτηση με αφορμή την Κίνηση Πολιτών για την ίδρυση Μουσείου Πόλης στην Κατερίνη».

Αγαπητά μέλη της Ομάδας και φίλοι των "Φίλων", σας προσκαλούμε στην ημερίδα που διοργανώνουμε για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ", στην αίθουσα του 1ου ορόφου και τις ώρες 10:00 - 14:00 και 17:00 - 19:30. Το θέμα της ημερίδας είναι: «Μουσεία Πόλης στην Ελλάδα: Αναγκαιότητες, οράματα και προκλήσεις. Μια συζήτηση με αφορμή την Κίνηση Πολιτών για την ίδρυση Μουσείου Πόλης στην Κατερίνη».
Την ημερίδα μας θα τιμήσουν με τις εισηγήσεις τους ακαδημαϊκοί και επιστήμονες που ασχολούνται με τα Μουσεία Πόλης και γενικότερα με τα μουσεία και τα αρχεία, με σκοπό να φωτίσουν το θέμα από διαφορετικές αλλά επικαλυπτόμενες οπτικές γωνίες. Το πάνελ των εισηγητών πλαισιώνουν οι: Μάρλεν Μούλιου - Επικ. Καθηγ. Μουσειολογίας, Ιουλία Πεντάζου - Επικ. Καθηγ. Ανθρ. Επιστημών & Ψηφιακών Μέσων, Αίγλη Δημόγλου - Δρ Ιστορίας/Προϊστ. Μουσείου Πόλης Βόλου, Μαρία Βλαχάκη - Δρ Ιστορικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης, Νίκος Γραίκος - Δρ Ιστορίας Τέχνης, Μαρία Χρυσοχοίδου - Msc Διοικ. Πολιτ. Μονάδων - Προϊστ. ΓΑΚ Πιερίας, Βίκη Μανιάτη - Αρχιτέκτων/Πρόεδρος ΣΑΔΑΣ/Ιδρυτικό μέλος των Φίλων Μ.Π.Κ.
Συντονιστές της ημερίδας θα είναι οι: Άρης Κασιμίδης - Εκπαιδευτικός/Ιδρυτικό μέλος των Φίλων Μ.Π.Κ και η Βάϊα Αγγέλη - Δρ Επιστημών της Αγωγής. Την ευθύνη των παρουσιάσεων της ημερίδας θα έχουν οι εκπαιδευτικοί/μέλη των Φίλων ΜΠΚ Πέτρος Κώρης και Περικλής Σιβρής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους και θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.