30.12.22

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλέξανδρου-ΦΩΤΟ

Παρουσία του Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και Προέδρου του Ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Αλεξανδρείου, σε χαρμόσυνο κλίμα, ακούστηκαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Αλεξάνδρειο, γεμάτο από πλήθος κόσμου.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα ξεκίνησε με τη Χορωδία της 24 ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου με κάλαντα από όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβε η Δημοτική Χορωδία «Ιωάννης Σακελλαρίδης» με παραδοσιακά κάλαντα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της δημοτικής χορωδίας κ. Παναγιώτης Χρυσικός, με την ευκαιρία των εορτών, παρέδωσε ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο Διονύση Πασχάλη, για την πλήρη οικονομική κάλυψη της κατασκευής επιτοίχιας μαρμάρινης πλάκας από γρανίτη στην πατρική οικία Σακελλαρίδη στο Λιτόχωρο, καθώς και για την αμέριστη στήριξή του στις δραστηριότητες της χορωδίας.
 




Οι νέοι της φιλαρμονικής Αιγινίου με τον αρχιμουσικό κ. Ευάγγελο Μπούσμαλη έδωσαν μία πολύ ευχάριστη και καλαίσθητη μουσική νότα από κάλαντα Χριστουγέννων με τη «συνδρομή» της ακουστικής του χώρου του Αλεξανδρείου.Η Φιλαρμονική του Παπαφείου Ορφανοτροφείου εκπροσώπησε τη Θεσσαλονίκη στον Πρόεδρο Διονύση Πασχάλη με διεθνές ρεπερτόριο χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και πραγματικά συγκίνησε τους παριστάμενους με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή», που αντήχησε από άκρη σε άκρη στο χώρο του Αλεξανδρείου.

Η γιορτή έκλεισε με τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, που τραγούδησε τα παραδοσιακά κάλαντα και δώρισε στον κ. Πασχάλη χειροποίητη ξύλινη αναμνηστική κατασκευή με σκαλισμένα τα αρχικά του, που δημιούργησαν τα παιδιά προς τιμήν του.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πρόεδρο Δ. Πασχάλη, ο οποίος τους δεξιώθηκε με εδέσματα και να ανταλλάξουν ευχές για υγεία και ευτυχία.

Τέλος, ευχαρίστησαν τον κ. Πασχάλη για τη φιλανθρωπία του και την ανιδιοτελή προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

http://www.alexandreon.edu.gr/
aleksandrio@hotmail.com
Τηλ: +302352770040