16.12.22

Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Ν.Δ. της Μαρίας Σπυράκη - Δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής

Αναστέλλεται με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.
Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη ακολουθεί τη χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαίου γενικού εισαγγελέα, μέσω της οποίας ζητείται η άρση της ασυλίας της κ. Σπυράκη για απάτη σε βάρος προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού.

Σημειώνεται ότι η κ. Σπυράκη έχει αποφασίσει να ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. "Θα κάνω ό,τι μπορώ, προκειμένου αυτή η υπόθεση να διαλευκανθεί άμεσα…", ανέφερε η ευρωβουλευτής, σε δηλώσεις της, πριν από λίγη ώρα, στην ΕΡΤ.

περισσότερα εδώ: https://www.capital.gr