16.12.22

Από Μάιο...Μάρτιο οι εκλογές; (εν μέσω κλίματος διαφθοράς και...ακρίβειας)

Το σενάριο για Μάρτιο – Απρίλιο 2023

          Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πληθαίνουν όσοι υποστηρίζουν το σενάριο για κάλπες Μάρτιο – Απρίλιο 2023, θεωρώντας ότι ούτε ο κομματικός και ο κυβερνητικός μηχανισμός θα ήταν ανέτοιμοι για ταχύτερη προσφυγή στις εκλογές, ούτε θα πληγωνόταν το «θεσμικό» προφίλ του Μητσοτάκη.

Ηδη, νεοδημοκράτες ανεβάζουν ρυθμούς στις προσωπικές εκστρατείες τους, σκοπεύοντας να αξιοποιήσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων για ζυμώσεις στις εκλογικές περιφέρειές τους και εκτιμώντας ότι στις αρχές του 2023 θα ξεκλειδώσουν εντατικά οι επίσημες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων.

Κατά πληροφορίες, τα «στοιχήματα» από την εν λόγω πλευρά εκτείνονται σε συγκεκριμένο χρονικό εύρος: 5 Μαρτίου το νωρίτερο (συνεπώς, προκήρυξη εκλογών εντός Φεβρουαρίου) ή 2 Απριλίου το αργότερο.

Οι υποστηρικτές του Μαΐου – Ιουνίου


Στον αντίποδα κινούνται όσοι προτάσσουν επιχειρήματα για κάλπες όσο πιο κοντά στη θεσμική ολοκλήρωση της θητείας. Εδώ και μήνες έχει ένθερμους υποστηρικτές το σενάριο των εκλογών «οπωσδήποτε μετά το Πάσχα». Αυτό σημαίνει ότι δείχνουν τις εκλογές εντός Μαΐου – Ιουνίου.

Το σκεπτικό αυτής της πλευράς, η οποία απορρίπτει τη… βιασύνη στις αρχές της άνοιξης καθώς θεωρεί ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί δύσκολα ανατρέπονται δραματικά μέσα σε έναν – δύο μήνες, εστιάζει στην ανάγκη να ολοκληρωθεί το προγραμματικό έργο της κυβέρνησης. Τα βασικά ορόσημα σε σχέση και με το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως λένε, καθώς και νομοθετικές πρωτοβουλίες προς ενίσχυση της στρατηγικής προβολής έργου, η οποία πάντως εξελίσσεται ήδη.

Περισσότερα στο in.gr